Roman Eremenko oli merkittävässä roolissa torstaina, kun suomalaisen edustama Rubin Kazan nappasi komean 2-0-vierasvoiton Atletico Madridista Eurooppa-liigan pudotuspelien ensimmäisessä osassa.

Koko ottelun urakoinut suomalainen oli mukana alustamassa vierailijoiden molempia osumia. Kuudennen peliminuutin kohdalla Eremenko pudotti taitavasti rangaistusalueen reunalle vetopaikan. Laukauksesta ei vielä maalia syntynyt, mutta irtopallon verkon perukoille heitti Gökdeniz Karadeniz.

Aivan ottelun loppuvaiheilla isännät hakivat raivokkaasti maalia ja nostivat jopa maalivahtinsa kulmatilanteeseen. Kulmapotkun jälkitilanteesta Eremenko pääsi vapauttamaan Pablo Orbaizin, jolla oli helppo työ viimeistellä loppulukemat tyhjiin.

Ottelun jälkeen erityisesti madridilaisseuran ratkaisu vetää maalivahti ylös puhututti:

– Jalkapallo on riskibisnestä. Tietenkin ne, jotka istuvat aloillaan ja katsovat, eivät ota riskiä, koska se on paljon helpompaa heille. Kuitenkin asemamme vuoksi otimme riskin ja tiesimme mahdolliset seuraukset, kotijoukkueen valmentaja Diego Simeone puolusteli soccerway.com-sivuston mukaan.

Joukkueet iskevät toistamiseen yhteen Venäjällä 21. helmikuuta.