Norjan liigassa eletään ratkaisuviikkoja ja Miika Koppisen Tromsö joutuu taistelemaan kiivaasti paikasta auringossa.

Kun kaksi heikointa putoaa suoraan ja kolmanneksi viimeinen karsii, on seura 24 kierroksen jälkeen juuri karsijan paikalla kaksi pistettä jumbokaksikon edellä.

Pudotus viime vuosista on ollut melkoinen. Joukkue oli viime vuonna neljäs ja pääsi täksi kaudeksi pelaamaan myös eurokentille cupin finaalipaikkansa ansiosta. Joukkue on viiden edelliskauden aikana ollut sarjassa kerran kakkonen ja kahdesti kolmas.

Tromsö kohtaa kotikentällään sunnuntaina Startin, joka on sarjassa kolme pistettä edellä. Kierroksia on pelaamatta kuusi

– Koskaan aiemmin tällä kaudella ei ole ollut yhtä tärkeää hetkeä ”vuodattaa verta” Tromsön puolesta kuin nyt. Ottelu Startia vastaan on erittäin tärkeä, suomalaistoppari ennakoi seuran kotisivuilla.

– Olisi väärin sanoa, että emme ole yrittäneet täysillä aiemmin tällä kaudella, mutta Start-ottelussa – ja kamppailuissa sen jälkeen – tarvitaan astetta kovempi panos kentälle jokaiselta. Jokaisella asuamme kantavalla pelaajalla pitää olla valmius laittaa itsensä täysillä likoon ja kestää sen tuoma kipu kropissamme.

Putoamisuhan alla on myös viimeistä edellisenä oleva Hönefoss BK, jossa pelaavat Suomen A-maajoukkuemiehet Riku Riski ja Toni Kolehmainen.