Nuori maalivahtilupaus ManUn testissä: ”Kuin Peter Schmeichel”

© Kuva: Getty Images

Manchester United oli kutsunut 15-vuotiaan superlupaavan norjalaisvahdin Kjetil Haugin, 15, tutustumisleirille ja mies sai hyvän palautteen jaksolta.

Pelaajan osaaminen arvostettiin seurassa korkealle ja häntä verrattiin toiseen skandinaaviin – ManU:ssa 1990-luvun lopulla pelanneeseen, sen aikaiseen maailman ykkösvahtiin Peter Schmeicheliin. Nuorukainen oli otettu näistä vertailuista.

– Oli todella erityistä tulla verratuksi pelaajaan, joka on yksi maailman kaikkien aikojen parhaista pelipaikallaan. Hän on ollut yksi suurimmista roolimalleistani, Haug kertoi norjalaiselle TV2:lle Sky Sportsin mukaan.

– Pitää olla varovainen eikä etsiä liikaa yhtäläisyyksiä meistä. Niitä on toki joitain. Minulla on fyysinen tapa pelata, kuten hänelläkin oli. On tietenkin vielä pitkä matka siihen, että olisin samaa tasoa kuin hän.

Pelaaja piti kuitenkin jalat maassa urakehitystään ajatellen.

– Oli upeaa harjoitella ManU:n kanssa, koska olen seuran kannattaja. Tärkeintä on kuitenkin löytää urheilullisesti paras haaste ja paketti minulle.

Mies on ollut aiemmin testillä myös jo Manchester Cityssä ja Evertonissa, ja on sopinut piipahtavansa myös Arsenalin harjoituskeskuksessa. Haug pelaa tällä hetkellä kotimaansa Sarpsborgissa.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!