Saksan Bundesliigassa toiseksi viimeisenä suoran putoajan paikalla oleva 1. FC Nürnberg on erottanut valmentajansa Gertjan Verbeekin. Joukkueen valmennusvastuun ottaa loppukauden ajaksi reservijoukkueen valmentaja Roger Prinzen yhdessä seuran pitkäaikaisen pelaajan Marek Mintalin kanssa.

Nürnberg on jo kolmas bundesliigaseura, joka on vaihtanut valmentajaa kaksi kertaa kuluvan kauden aikana. Alkukaudesta seuraa valmensi Michael Wiesinger, kunnes hollantilaisluotsi Verbeek otti ohjat lokakuun lopussa. Verbeek sai Nürnbergiltä sopimuksen kesään 2015 saakka.

Nürnbergin tavoin myös Hamburger SV ja VfB Stuttgart ovat vaihtaneet valmentajaa jo kahdesti sitten viime kesän. Koko kolmikko taistelee ankarasti sarjapaikastaan yhdessä sarjajumbo Eintracht Braunschweigin kanssa. Braunschweig on putoamistaistelun ainoa seura, joka ei ole valmentajanvaihdokseen ajautunut.

Edellämainitun kolmikon lisäksi valmentajansa on tällä kaudella erottanut Hannover, joka antoi Mirko Slomkalle potkut joulukuussa sekä muutama viikko sitten Sami Hyypiän erottanut Bayer Leverkusen.

Nürnberg teki syksyllä Bundesliiga-historiaa, sillä se ei voittanut syyskauden aikana ainuttakaan ottelua. Kaikkiaan joukkue voitti Verbeekin 22 ottelusta viisi, mutta viimeisestä yhdeksästä ottelustaan se hävisi peräti kahdeksan. Saksassa juoruttiin jo ennen valmentajan potkuja, että osa pelaajista oli menettänyt luottamuksensa hollantilaiseen.

– Olemme vakuuttuneita siitä, että ratkaisu johtaa tuloksiin. Roger Prinzen tuntee joukkueen hyvin ja hän on jo osoittanut voivansa auttaa joukkuetta nopeasti vaikeassa tilanteessa. Hän säteilee tarvittavaa optimismia, Nürnberg-pomo Martin Bader kommentoi seuran kotisivujen tiedotteessa.