Kukaan ei osaa varmuudella sanoa, millainen Honka kaudella 2014 nähdään.

Mika Lehkosuon lähtö jätti valtavan aukon, jota uusi luotsi Shefki Kuqi pyrkii omilla avuillaan paikkaaamaan. Kauden avausottelussa nähtiin ainakin maaleja – molempiin päihin kenttää.

Honka-leirissä on kuohunut koko vuoden – maksamattomia laskuja, riitelyä ja muuta sekoilua. Joukkueen sisältä on sanottu, ettei tämän anneta vaikuttaa. Luulisi kuitenkin, että jossain vaiheessa seurajohdon sekoilut vaikuttaisivat jo pelaajiinkiin.

Joka tapauksessa Hongan joukkue on käyttäytynyt todella ammattimaisesti ja yrittänyt keskittyä vain pelaamiseen. Silti tilanne on niin arvoituksellinen, ettei Honkaa voi mitenkään laskea kärkiporukoiden joukkoon.

Kysymysmerkkejä?

Hongalla on varsin laadukas avausmiehistö, mutta rinki on myös todella kapea. Koska otteluita on paljon, tulee joukkueen suoritustaso todennäköisesti heilahtelemaan. Mielenkiintoista on myös nähdä, kuinka kuluttavaksi Kuqin ajama pelityyli muodostuu.

Honkaa ei voi laskea kärkiporukoiden joukkoon, mutta eipä joukkue varsinaisessa putoamisvaarassakaan ole. Espoolaisporukan menestystä sanelee paljon se, miten paljon roolia nuoret lupaukset pystyvät ottamaan.

Ketä seurata?

Mehmet Hetemaj palasi Suomeen, mutta tuskin mies aivan tiesi, mihin hän sitoutui. Hetemaj on kenties Hongan tärkein yksittäinen pelaaja. Pelaaja tuo valtavan määrän kokemusta ja intensiteettiä ryhmään.

Vuonna 1994 syntynyt Nnaemeka Anyamele on vielä kääntämätön kortti. Lahjakkuutta ja ominaisuuksia löytyy, mutta löytääkö nuorukainen paikkansa Hongasta. Näytönpaikkoja pitäisi olla luvassa.