Rovaniemen Palloseuran kausi 2013 oli kaksijakoinen. Sarjanousija jäi liigassa sijalle 11 etenkin tahmeiden vieraspeliensä ansiosta eikä Lapin taika purrut kunnolla kotikentälläkään.

Huomattavasti iloisempi oli sen sijaan RoPS:in taival Suomen Cupissa. Rovaniemeläiset pudottivat matkan varrella Veikkausliiga-seuroista Interin, HJK:n ja IFK Mariehamnin sekä Kakkosen nousijajoukkue Jazzin jättäen kolme edellä mainituista nollilla. Ikimuistoisessa cup-finaalissa RoPS kaatoi KuPS:in 2-1 upean yleisön läsnäollessa ja eteni eurokentille ensimmäistä kertaa 24 vuoteen.

Tälläkin kaudella RoPS kohtaa cupin 6. kierroksella HJK:n, mutta nyt Töölössä. HJK hamuaa varmasti revanssia viime vuoden katkerasta tappiosta.

Löytyykö maalinteko-ongelmiin lääkkeitä?

Maalinteko tuotti rovaniemeläisille viime kaudella suurta tuskaa. 25 maalia 33 ottelussa oli surkea saldo. Aleksandr Kokolta odotettiin paljon enemmän kuin kuusi osumaa eikä kukaan muu yltänyt kolmea maalia parempaan lukemaan. Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt ”Boris” Kokko on nyt terve ja hän onkin ollut huimassa maalivireessä harjoituskaudella.

RoPS:in takalinjoilla uurastavat mielenkiintoiset keskuspuolustajat Ndukaku Alison ja Faith Obilor. Nuoret nigerialaiset ovat jo ehtineet hurmata Veikkausliiga-yleisön ja monen mielestä tässä onkin kenties koko sarjan paras topparipari.

Maalivahtiosasto pieni arvoitus

Jonkinlainen kysymysmerkki on RoPS:in maalivahtiosasto. Oskari Forsman ja Saku-Pekka Sahlgren muodostavat liigaotteluiden määrällä mitattuna koko sarjan kokemattomimman maalivahtikaksikon. Tomi Maanojan jättämissä huopikkaissa riittää täytettävää, mutta Forsman on hankkinut kannuksiaan alemmissa sarjoissa ja lupaava Sahlgren palaa halusta saada näyttää osaamisensa Veikkausliigassa.

Mielenkiintoinen seikka RoPS:in kauteen valmistautumisessa on, että seuran toimitusjohtajan paikka on edelleen auki. Entinen toimari Antti Hietakangas irtisanoutui maaliskuun alkupuolella ja haki uusia haasteita yritysmaailmasta. Toivottavasti Rovaniemellä tehdään hyvä valinta, sillä kokonaisuudessaan seura vaikuttaa tällä hetkellä ammattimaisesti hoidetulta ja joukkue järkevästi rakennetulta.

Malisen käsissä ”pelkkiä epäonnistujia”

Hyvissä käsissä liigan pohjoisin nippu on, sillä RoPS sai valmentajakseen Juha Malisen. Malinen on Veikkausliiga-historian toiseksi kokenein valmentaja, jolle RoPS on jo seitsemäs joukkue liigassa. Kokenut kettu saavuttaa toukokuussa 400 liigaottelun rajapyykin. Malinen otti kesken viime kauden FC Lahden valmennusvastuun ja johti mustapaidat pohjamudista aina mitalitaisteluun.

Malinen luonnehti kauden avajaistilaisuudessa hankintojaan ”ryhmäksi epäonnistujia”, joten nyt miehellä on haastava tehtävä kutittaa piilevä potentiaali näistä veijareista ulos.

RoPS pelaa viidestä huhtikuun ottelustaan peräti neljä kotikentällään. Vaikka vastustajien joukossa on useita sarjan ylemmällä puoliskolle veikkailtuja joukkueita, antaa kotipainotteinen alkukausi mahdollisuuden positiiviseen starttiin. Jos RoPS:illa on vappuna alle kahdeksan sarjapistettä, on luvassa vaikeuksia.

SuomiFutis-sivusto uskoo RoPS:in kauden etenevän positiivisissa merkeissä. Sijoitus löytynee sarjan tasaisesta keskikastista.

Katso täältä SuomiFutis-sivuston arvio kauden kaikista sijoituksista.