HJK ei onnistunut avaamaan pistetiliään Eurooppa-liigassa vielä torstai-iltanakaan. Club Brügge kävi hakemassa Helsingistä tyylipuhtaan 3-0-vierasvoiton.

HJK ei ollut ottelussa niin suuri vastaantulija kuin mitä lukemat voisivat antaa ymmärtää. HJK:lla oli ottelussa omat paikkansa, mutta vierailijat rokottivat suurella prosentilla helsinkiläisten virheet.

Ottelun avausmaali nähtiin 18. minuutin kohdalla. HJK reagoi huonosti kulmapotkun jälkitilanteeseen, ja ainoastaan Markus Heikkinen kamppaili Lior Refaelovin kanssa maalivahti Toni Doblasin pudottomasta pallosta.

Heikkinen liukui pallon lopulta omaan maaliin vaikeassa tilanteessa. HJK:n pelaajat kritisoivat voimakkaasti maalia, mutta tuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä.

HJK:n osalta ensimmäisen jakson paras paikka osui Demba Savagelle. Laukaus painui kuitenkin rangaistusalueen sisältä reilusti yli.

HJK hyökkäsi, omissa soi

HJK joutui toisella jaksolla hiukan avaamaan peliään tappiotilanteessa. Tämä ei tuottanut tulosta, vaikka isännillä oli myös omat paikkansa.

HJK:n kiri katkesi vierailijoiden 0-2-osumaan. Vaihtomies Tom De Sutter epäonnistui ensimmäisessä yrityksessään päästessään nokikkain Doblasin kanssa, mutta kävi perään puskemassa irtopallon sisään. Tilannetta edelsi Sebastian Sorsan paha henkilökohtainen virhe.

Lopullisen naulan niittasi Laurens De Bock. Komea vapaapotku löysi tiensä kierteisenä HJK:n vasempaan yläkulmaan, ja taululle saateltiin siten loppulukemat 3-0.

Lohkon toisessa ottelussa Torino kaatoi Kööpenhaminan 1-0. Lohkon kärkisijaa miehittävät neljässä pisteessä olevat Club Brügge ja Torino. Kööpenhaminalla on kolme pistettä.
__

SuomiFutis-sivuston HJK-erikoissivulta löydät kaikki ajankohtaiset HJK-uutiset, Eurooppa-liigan lohkotilanteen ja HJK:n otteluohjelman kilpailussa.