Valioliigan sarjajohtaja Chelsea pelasi lauantaina kotikentällään katkeran 1-1-tasapelin sarjassa kolmanneksi viimeisenä olevaa Burnleyä vastaan.

Ottelun käännekohta oli Chelsean Nemanja Maticin saama punainen kortti 20 minuuttia ennen loppua. Matic hermostui Burnleyn Ashley Barnesin kovasta taklauksesta ja kaatoi hänet tilanteen jälkeen nurmen pintaan. Barnes ei saanut tilanteesta edes varoitusta. Burnley tasoitti ottelun reilut kymmenen minuuttia ulosajon jälkeen.

Aiemmin tällä kaudella puheidensa takia Englannin jalkapalloliitolta rangaistuksen saanut Chelsea-manageri Jose Mourinho kritisoi ottelun jälkeen erotuomari Martin Atkinsonin ratkaisuja, mutta asetteli sanansa huolellisesti.

– Ei, punainen kortti ei muuttanut asioita. Pelissä oli neljä ratkaisevaa hetkeä: minuutit 30, 33, 43 ja 69, Mourinho sanoi The Sunin mukaan.

Mourinhon mainitsemina ajankohtina Chelsea vaati kahdesti itselleen, osin aiheellisestikin, rangaistuspotkua, Branislav Ivanov joutui Barnesin murjomaksi ja Barnes taklasi Maticia juuri ennen punaista korttia.

– En voi käydä näitä tapahtumia tarkemmin läpi. Minua rangaistaan, kun viittaan näihin tapahtumiin, enkä halua rangaistusta, Mourinho totesi.