Manchester United siirtyi viime kesänä Louis Van Gaalin aikaan. Valioliigassa tällä hetkellä neljäntenä oleva joukkue on hävinnyt vain kaksi viimeisestä kahdestakymmenestä ottelustaan. Silti Van Gaalin miehistön peliesityksiä on kritisoitu ajoittain rankastikin.

Entinen ManU-kapteeni ja Old Trafford-legenda Gary Neville vaatii The Telegraphissa kannattajia hyväksymään sen, että paluuta Sir Alex Fergusonin aikaiseen jalkapalloon ei ole.

– Manchester Unitedin faneille, itseni mukaan lukien, on tullut aika päästää irti Sir Alexin Fergusonin ajasta ja lopettaa uuden aikakauden tuomitseminen aiemman perusteella. Paluuta Sir Alexin shamppanja-jalkapalloon ei ole, Neville sanoo.

Unitedin pelityyli on vaihtunut, mutta Nevillen mukaan se on tosiasia, jonka kanssa pitää elää.

– Van Gaal uskoo Sir Alexia kontrolloidumpaan pallonhallintaan eikä ota niin isoja riskejä. Hän on toiminut aiemminkin näin valtavan kokoisissa seuroissa (Barcelona, Bayern Munchen, Ajax), eikä ole mitään mahdollisuutta, että Van Gaal omaksuisi jonkun toisen filosofian.

Van Gaalin usko itseensä, kuten hollantilaisilla yleensäkin, on vankkumaton.

– Haastattelin Van Gaalia kauden alussa, ja kysyin häneltä: ”Voitatko Valioliigan seuraavan kolmen kauden aikana?” Hän vastasi: ”Kyllä, totta kai.”, Neville toteaa.