Arsenalin taival katkesi Mestarien liigassa jälleen ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Yrityksen puutteesta Tykkimiehiä ei silti sovi syyttää.

Koskaan mikään seura ei ole noussut 1-3-kotitappion jälkeen voittoon ensimmäisen osan jälkeen. Niinpä toiveet Arsenalin jatkoonmenosta eivät olleet varmasti valioliigaseuran fanien keskuudessa erityisen korkealla ennen kamppailua.

Arsenal tuli kuitenkin myrskyn lailla toiseen osaotteluun ja pisti ranskalaiset ahtaalle. Ensimmäisellä jaksolla Arsenal avasi maalihanat, kun Olivier Giroud pääsi vapaaksi puolustukselta. Toisella yrityksellä hyökkäjä sai pistettyä pallon pussiin sijoittaessaan oikean jalan sisäterällään pallon yläriman alle.

Arsenal voitti maalintekopaikat ottelussa peräti 16-3. Ensimmäisellä 45-minuuttisella Arsenal olisi voinut kasvattaa vielä johtoaan, mutta AS Monaco kesti. Kertaalleen tolpatkin olivat isäntien apuna.

Toisella jaksolla vaihtomies Aaron Ramsey pisti pelin lukemiin 2-0. Pelikellossa oli tuossa kohtaa 79. minuuttia. Tässä vaiheessa Arsenal olisi tarvinnut enää yhden maalin mennäkseen jatkoon. Maalivahti Danijel Subasic seisoi unelman tiellä.

Paras tontti avautui kaksikolle Alexis Sanchez-Olivier Giroud. Kaksikko meni yhtaikaa keskityspalloon ja sai viimeistely-yrityksen aikaiseksi. Niin samaan aikaan kaksikko meni palloon, että on vaikea sanoa kumpi pelivälineeseen kunnolla osui – Sanxhezin jalka vai Giroudin pää. Joka tapauksessa pallo päätyi Subasicin torjumaksi.

2-0-vierasvoiton myötä AS Monaco etenee jatkoon vierasmaalisäännön turvin.

Atletico Madrid voitokas kotonaan

Atletico Madrid ja Bayer Leverkusen hakevat jatkoonmenijää jatkoajalta. Leverkusen voitti toisen osan 1-0.

1-0-osuma syntyi 27. minuutilla Mario Suarezin lapikkaasta vapaapotkun jälkitilanteesta. Pallo muutti onnekaasti suuntaa Leverkusenin puolustuksesta.

Ottelu on ollut erittäinen tasainen. Tätä uutista kirjoitettaessa jatkoaikaa on ehditty pelata muutama minuutti.