Barcelona johtaa Mestarien liigan finaalia avauspuoliajan jälkeen 1-0-lukemin, mutta paikkoja oli useampaankin osumaan. Juventuksen paikat jäivät harvoiksi, mutta satunnaiset iskut olivat vaarallisia.

Barcelona näytti heti kaapin paikan menemällä 1-0-johtoon jo neljän minuutin pelin jälkeen. Tilanteen alusti Neymar, joka piti palloa vasemmalla laidalla. Hän näki hyvin rankkarialueelle nousseen Anders Iniestan syötöllään.

Pienikokoinen taituri jatkoi pallon yhdellä kosketuksella sivuun ja Sevillasta seuraan viime kesänä siirtynyt kroatialaispeluri Ivan Rakitic sai ohjata pallon puolityhjään maaliin.

FC Barcelona

@FCBarcelona
The Barça players celebrating the opener JUV 0 - 1 FCB #FCBLive #UCLfinal

Juventuksella oli oiva paikka vain kolmisen minuuttia myöhemmin. Real Madrid -kasvatti Alvaro Morata toi palloa vauhdilla oikeaa laitaa ja jallitti liu’ulla itsensä ulos pelanneen Javier Mascheranon. Morata pelasi palloa toiseen aaltoon, mutta Arturo Vidalin veto karkasi yli maalin.

Barcelonalla oli avausjakson alkupuolella vielä pari todella hyvää paikkaa, mutta toisen tilanteen pelasti Giorgio Chiellinin loukkaantumisen vuoksi avaukseen nostettu Andrea Barzagli ja Gianluigi Buffon venyi jo lähes varmalta maalilta näyttäneen Dani Alvesin vedon eteen.

UEFA Champions League

@ChampionsLeague
A stunning save from @gianluigibuffon denies @DaniAlvesD2 and keeps it at 1-0. #UCLfinal

Buffonin torjunnasta hetkeä myöhemmin Neymar pääsi laukomaan 20 metristä, mutta veto suuntautui niukasti ohi yläkulmasta.

Juventus vaarallisimillaan harppuunahyökkäyksissä

Vaikka puoliajan hallinta oli selvästi Barcelonan, Juventuksen nopeat vastaiskut tuottivat hyviä tilanteita, kun kolmikko Paul Pogba, Carlos Tevez ja Morata pitivät puolustajia kovilla.

Lähimpänä maalintekoa oli Morata, joka sai hieman onnekkastikin pallon jalkaan, mutta veto ahdistettuna meni ohi maalin noin puolen tunnin kohdalla. Juventus sai myös useita kulmia, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet paljoakaan vaivaa.

Barcelonalla oli huippupaikkoja taas pari jakson loppuun, kun Luis Suarez pääsi pommittamaan parikin vetoa puoliajan lopuksi. Toinen näistä viuhui niukasti takatolpasta ohi ja toisen Buffon torjui kulmaksi.

Buffon antoi myös karmean harhasyötön lopuksi laitaan, mutta Neymarin keskitys ei löytänyt omia maalilta.

Kaikkiaan jakso oli Barcelonan hallintaa, mutta Juventus on vain maalin päässä ja hyvin pelissä mukana.