HJK:n laituri toivoo illan vastustajalta rohkeampaa pelaamista

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin Jalkapalloklubi pelaa keskiviikkona kauden tärkeimmän ottelunsa.

Klubi kohtaa keskiviikkona FC Astanan Kazakstanissa. Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa on äärettömän suuret panokset: voittaja kuittaa suoran paikan Euroopan liigan lohkovaiheeseen ja jatkaa Mestarien liigan playoff-kierrokselle.

Porkkana on suuri myös rahallisesti: voittaja kuittaa tililleen kolme miljoonaa euroa suorasta Euroopan liigan lohkovaihepaikasta ja 2,4 miljoonaa Mestarien liigan karsintojen jatkopaikasta.

HJK:n luottolaituri Erfan Zeneli, 28, toivoo Astanan hyökkäävän rohkeammin kuin maalittomaan tasapeliin viime viikolla päättyneessä avausosassa. Vierasjoukkue ei saanut juuri luotua erityisen vaarallisia tilanteita Daniel Örlundin maalille, eikä Klubille siunaantunut paikkoja vastahyökkäyksiin.

– Se on minun mielestäni parempi juttu, jos he pelaavat rohkeammin. Sitten meille tulee enemmän tilaa hyökätä. He puolustivat meitä vastaan aika tiiviisti eivätkä halunneet päästää maaleja, Zeneli sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Veikkaan, että tulee aika samanlainen peli kuin mitä täällä oli. Molemmat joukkueet yrittävät varmasti pelata puolustuksen kautta. Toivon, että he lähtisivät pelaamaan avoimemmin. Sitten meillä tulisi paikka iskeä vastaan.

HJK on panostanut suuresti Kazakstanin reissuun. Joukkue varasi yli 3000 kilometrin pituiselle matkalleen charterkoneen, eli yksityisen lentokoneen, joka taittaa matkan alla viidessä tunnissa. Jos joukkue olisi valinnut muun lentomatkustustavan, reissuun olisi vaihtoineen voinut tuhrautua jopa 13 tuntia.

Charterlennon hinnaksi on arvioitu noin 100 000 euroa. Panostus voidaan palkita, jos Klubi menee otteluparista jatkoon ja kuittaa yli viiden miljoonan euron suuruisen rahasumman.

Christos Zavros
Twitter @CZavros


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.