TsSKA Moskova teki tiistaina sopimuksen kokeneen Roman Shirokovin kanssa. 34-vuotias venäläispelaaja siirtyy seuraan ilmaiseksi Spartak Moskovasta, jonka kanssa hän purki sopimuksensa tammikuun lopulla.

Shirokovin saapuminen muuttanee Roman Eremenkon roolia seurassa. Eremenko on ollut kunnossa ollessaan avauskokoonpanon vakiomies kymppipaikalla yksinäisen kärkimiehen alapuolella, mutta Shirokovkin on juuri tämän pelipaikan pelaaja.

Mielenkiintoisen tilanteesta tekee se, että TsSKA:n päävalmentaja Leonid Slutski on myös Venäjän maajoukkueen päävalmentaja. Sirokov puolestaan on maajoukkueen kapteeni ja avainpelaaja.

– Shirokov on tehokas ainoastaan yhdellä pelipaikalla, 4-2-3-1-järjestelmässä hyökkäävän troikan keskellä, sanoo Slutski Sportfaktille.

– Roman (Shirokov) on huippuluokan pelaaja, mutta pelkällä nimellä ei avauskokoonpanoon pääse. Parhaat pelaavat. Muutamaan viime vuoteen meillä ei ole ollut kilpailua pelipaikoista, mutta nyt on. Pelaaja, joka häviää kilpailun – riippumatta siitä, onko sukunimi Shirokov, Eremenko, Natho, Dzagojev, Tosic tai Golovin -, istuu vaihdossa.

Slutskin mukaan Eremenko halutaan pitää avauksessa, mutta rooli muuttunee Shirokovin saapumisen myötä.

– Minulla on päässäni ajatus, miten sijoitan heidät (sekä Eremenkon että Shirokovin) samaan aikaan kentälle. Kokeilemme tätä harjoitusleirillä, Slutski päätti.