HIFK:lla hyvä sauma ottaa ensimmäinen voitto Stadin derbyissä: ”Täysin realistista”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Kauden kolmas Stadin derby potkaistaan käyntiin tänään kello 18.30. Molemmille joukkueille kyseessä on elämän ja kuoleman peli.

HJK johtaa sarjaa kahdella pisteellä, ja HIFK on sarjataulukon valossa helpoin vastustaja jäljellä olevista neljästä ottelusta (HIFK, IFK Mariehamn, Ilves, SJK). HIFK on kaksi pistettä edellä karsijan paikalla olevaa FC Interiä, joten panoksia ei derbystä puutu.

Silti on hyvä muistaa, että derbyissä panos on myös itse ottelussa. Se, joka muuta väittää, ei ymmärrä ottelun merkitystä. Vain aniharva suomalainen urheilutapahtuma vetää 10 000 ihmistä lehtereille. Puhutaan siis isommasta asiasta kuin vain kolmesta sarjapisteestä.

Myös tulokset puhuvat sen puolesta. HJK onnistui alkukaudella voittamaan derbyn, mutta muut kohtaamiset kahden viime vuoden aikana ovat päättyneet tasan. Tätä ottelua ei kumpikaan halua hävitä.

HIFK pääsee derbyyn suhteellisen levollisin mielin, vaikka karsijan paikalla oleva Inter hengittää punarintojen niskaan. HIFK saa otteluun ennakkotietojen mukaan parhaan mahdollisen kokoonpanon.

HJK:lta on sivussa varmasti Atomu TanakaOusman JallowToni Kolehmaisen ja Taye Taiwon. Katso ottelun kokoonpanot täältä.

Lähtökohdat tasoissa

HIFK-pelaaja Tommi Vesalan mukaan derbyssä sarjataulukot unohtuvat, sillä ottelu sytyttää jo itsessään niin paljon (lue Vesalan kommentit pelistä). Silti molemmilla joukkueilla on tietyllä tapaa rutkasti hävittävää derbyssä.

Positiivisesti voisi myös ajatella, että ottelussa on paljon voitettavaa. Paineet ovat joka tapauksessa suuret, eikä tappioon ole kummallakaan varaa. Pelissä kun on tärkeiden sarjapisteiden lisäksi Helsingin herruus.

– Koen, että meillä on mahdollisuus hakea hyvä tulos. Me voimme taistella voitosta täysin realistisesti. Molemmilla joukkueilla on melko tasaveroiset paineet henkisellä puolella. Me emme missään nimessä halua pudota Veikkausliigasta, ja toisaalta HJK:lla on todella kovat paineet menestymisen suhteen ja heiltä odotetaan mestaruutta, Vesala arvioi SuomiFutis.comille.

Vesala on täysin oikeassa siinä, että HIFK:lla on realistinen mahdollisuus voittaa. Nyt jos koskaan punapaidoilla on erittäin hyvä mahdollisuus ottaa ensimmäinen derby-voitto. HJK on ollut haavoittuvainen kesän käännyttyä syksyn puolelle.

Kymmenen edellisen ottelun kuntopuntarin mukaan HJK on sarjassa vasta viidentenä. HIFK on kerännyt saman verran pisteitä kymmenessä edellisessä ottelussaan, paremmalla maalierolla vieläpä.

Lisäksi HJK kärsi viime viikonloppuna kirvelevän tappion SJK:lle Suomen Cupin finaaleissa rangiastuspotkuilla. HJK-päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan finaalitappio on jätetty nopeasti taakse.

– Olisimme totta kai halunneet voittaa Suomen Cupin, mutta se tappio ei vaikuta mitenkään siihen, mikä meidän päätavoite tällä kaudella on, eli voittaa Veikkausliiga, Lehkosuo vakuutti SuomiFutis.comille.

Se kuuluisa maali

Vesalalla on vielä tuoreessa muistissa, miltä onnistuminen derbyssä omien kannattajien edessä tuntuu. HIFK-pakki nimittäin onnistui viime kaudella HJK:ta vastaan.

– Se on yksi urani kohokohdista ehdottomasti. Kyllä siinä sellainen pään sisäinen räjähdys tapahtui, Vesala hehkutti.

Yksi ainoa maali voi ratkaista Stadin herruuden myös tänään. Odotettavissa on erittäin kurinalainen ja tasainen kamppailu, jossa maalipaikoilla tuskin mässäillään.

Jos Vesala pystyy tuon maalin tekemään, kannattajat pystyvät seuraamaan HIFK-puolustajan tunneskaalaa reaaliaikaisesti. Kunhan vain aivoanturit kestävät.

– Sieltä voi kyllä melkoinen aivosähkömyrsky tulla, jos niin tapahtuisi (tekisi maalin). No eiköhän laitteet sen kestä kyllä, Vesala naurahti.

Laitteet ovat tehty kestämään, mutta kumman pää kestää paremmin paineet ja koko urheilevan Suomen katseet.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.