© Kuva: Getty Images

Lionel Messille hattutemppu – tässä kuitenkin syy Cityn teurastamiseen!

Lionel Messi teki vähintäänkin vakuuttavan paluun FC Barcelonan avauskokoonpanoon Mestarien liigan ottelussa Manchester Cityä vastaan. Ratkaisijaksi nousi kuitenkin Cityn maalivahti Claudio Bravo, jonka paluu entisen seuransa kotinurmelle oli tragikoominen.

Barcelona oli avauspuoliskolla aktiivinen. Se muodosti muutamia vaarallisia tilanteita tähtikolmikkonsa, Messin, Neymarin ja Luis Suarezin järjestämänä.

Barcelonan kannalta surkeimmat uutiset tulivat puolustuslinjan loukkaantumisissa sekä ulosajossa. Vain kymmenen minuutin jälkeen Barca-luotsi Luis Enrique joutui vaihtamaan Jordi Alban pois kentältä loukkaantumisen takia. Ennen taukoa seuraa teki vielä keskuspuolustaja Gerard Pique.

Toisella puoliajalla lisää huolia vähintäänkin seuraavaan Mestarien liigan otteluun toi Piquen tilalle tullut Jeremy Mathieun kaksi keltaista korttia ja sen myötä ulosajo.

Barcelonan kannalta hyvät uutiset löytyivät hyökkäyspäästä. Messi oli ilmiömäinen, mikä tuotti kolme maalia keskiviikkoiltana ja yhden rankkarin, jonka Neymar sai vieläpä hukattua. Neymarkin sai lopulta maalihanat auki, mutta City kaatui kuitenkin entisen Barca-vahti Bravon toilailuun.

Bravo yritti tehdä sitä, miksi hänet Guardiola hankki luottovahti Joe Hartin tilalle kesän siirtoikkunan loppuhetkillä, mistäs muualtakaan, kuin Barcelonasta. Eli pelata aktiivisesti pallollisena.

Nyt se kuitenkin koitui, Guardiolan ja Bravon kannalta melko ivallisesti, Cityn kohtaloksi. Bravo sai katsoa punaista korttia jo 53. minuutilla, menetettyään ensin pallon harhasyötöllä Suarezille, ja sen jälkeen torjuttua Suarezin laukauksen käsillään rankkarialueen ulkopuolella.

Miehen vajaalla pelaaminen Barcelonaa vastaan oli sellaista myrkkyä, ettei siitä Guardiolan City selvinnyt. Mathieun ulosajo tasoitti puntit kentällä vielä 73. minuutilla, mutta tulostaulu oli tuossa vaiheessa jo armoton 3-0 Barcelonalle.

Vajaan kahden viikon kuluttua Guardiola ja City saa revanssimahdollisuuden, kun Barcelona vierailee Manchesterissa. Barcelonan huonot uutiset tämäniltaisesta ottelusta saattavat antaa Guardiolalle eväät päänahan ottamiseen.

Ainakin City tietää nyt sen, ettei Barcelonalle ole syytä antaa yhtään tasoitusta, tai tarkemmin sanottuna vajausta, pelaajien määrässä kentällä. Varsinkaan, kun muuan Messi on kentällä.