Kuopion Palloseura on tehnyt vuoden sopimuksen nigerialaisen keskikenttäpelaajan Reuben Gabrielin, 26, kanssa. Seura kertoi asiasta Twitterissä.

KuPS:lla on myös optio seuraavasta kaudesta, jonka lisäksi sopimukseen kuuluu koeaika.

– Hän on ulottuva kaveri ja pitkäksi pelaajaksi taitava ja hyvä syöttämään. Hän tuo toivottua fyysisyyttä keskikentälle. Paljon löytyi pelaajasta hyvää tietoa ja hän on pelannut tosi kovissa paikoissa. Olen tosi tyytyväinen pelaajahankinnasta, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi seuran nettisivuilla.

Gabriel siirtyy ilmaisella siirrolla slovakialaisesta AC Trencinistä. Lisäksi Gabriel on pelannut urallaan muun muassa Portugalin liigassa, Belgian liigassa sekä Skotlannin Valioliigassa. Gabriel oli myös vuonna 2014 valioliigaseura Tottenhamin testissä.

Gabriel on edustanut Nigeriaa myös vuoden 2014 MM-lopputurnauksessa neljännesvälieräottelussa Ranskaa vastaan. Turnauksen alkulohkon otteluissa keskikenttäpelaaja ei saanut peliaikaa. Gabriel oli myös vuonna 2010 Etelä-Afrikan MM-lopputurnauksessa mukana, mutta ei saanut vielä silloin peliaikaa.