Tuntuu siltä, että tässä saa joka viikko kirjoittaa Veikkausliiga-ottelun jälkeisestä lehdistötilaisuudesta. No, sehän on itseasiassa lehdistötilaisuuden tarkoituskin, joten annetaan palaa vain.

Viime viikolla kirjoitin siitä, kun RoPS-päävalmentaja Juha Malinen kertoi avoimesti, että peluutti puolikuntoisia pelaajia. Tällä viikolla Malinen sitten jyrisi pelanneensa käytännössä yhdeksällä pelaajalla HJK:ta vastaan, ja heitti siinä samalla pari nuorta pelaajaansa melko tylysti bussin alle. No, oppivatpahan olemaan, jos ei muuta. Malisen rehellisyydelle nostan aidosti hattua, vaikka se ei ehkä aina olisi joukkueen kannalta paras tapa tuoda asioita julki.

No mitäs sitten kävikään Kuopiossa sunnuntaina? Humalaiset vip-vieraat huutelivat rivouksia erotuomari Jani Laaksoselle, joka oli kunniakkaasti tullut avaamaan kahta ulosajoaan lehdistötilaisuuteen. Vip-vierailla on Kuopiossa vapaa pääsy lehdistölle järjestettyyn tilaisuuteen. lmeisesti vip-vieraiden tarjoilu ei ainakaan ollut pettänyt Kuopion kesäillassa, mutta pettikö sitten jokin muu? Esimerkiksi harkintakyky siitä, kenet lehdistölle järjestettyyn tiedotustilaisuuteen on syytä päästää? Mene ja tiedä.

Toki siitäkin pieni kohu saatiin aikaiseksi, että erotuomari ylipäätään tuli kertomaan lehdistötilaisuuteen omille vihellyksilleen perustelut. Se on erittäin tervetullutta palvelua median suuntaan, mutta ei siinä silti samalla tarvitsisi kuunnella valopäiden vi*tuilua. Toisen valmentajan känkkäränkkä-kohtauksen vielä jotenkin ymmärtää, kun tunteet ovat tiukan pelin jälkeen pinnassa.

Erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä avasi SuomiFutikselle maanantaiaamuna, että kyseinen käytäntö on ollut pitkään olemassa, ja että on tuomarin täysin oma päätös tulla median eteen tai olla tulematta, lue uutinen.

Mutta mikä tässäkin keississä on parasta (ehkä myös pahinta), on tietysti se, että Veikkausliiga pysyy ainakin otsikoissa. Ja sellaista julkisuuttahan ei ole kuin huono julkisuus, on vain erittäin huonosti käyttäytyviä vip-vieraita väärässä paikassa väärään aikaan.

Odotankin innolla sitä, kun humalaiset vip-vieraat kohtaavat ärtyneen Juha Malisen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kuopiossa. Se on muuten lauantai 5.8., joten palataan silloin näissä merkeissä asiaan, koska tuskin tässä nyt asialle ainakaan mitään tehdään ennen sitä.