PSG-pomoa ei huoleta syytökset taloudellisen reilun pelin rikkomisesta: ”Olemme aina noudattaneet sääntöjä”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Paris Saint-Germainin puheenjohtajaa Nasser Al-Khelaifia ei huoleta syytökset, joiden mukaan pariisilaisjoukkue olisi rikkonut taloudellisen reilun pelin FFP:n säännöstöä brasilialaistähti Neymarin hankinnassa.

Neymar, 25, siirtyi aiemmin tällä viikolla Barcelonasta PSG:hen 222 miljoonan euron maailmanennätyssummalla.

Espanjan La Liga ei aluksi torstaina suostunut vastaanottamaan brassitähden siirtosumman talletusta, ja sarjan presidentti Javier Tebas sanoi, että hän aikoo tehdä siirrosta valituksen Euroopan jalkapalloliitolle UEFA:lle sekä Euroopan Unionille. Myös Barcelona ilmoitti tekevänsä siirrosta valituksen, mikäli se huomaa sääntörikkomuksen tapahtuneen.

FFP:n säännöstön mukaan eurooppalaisien seurojen kulut eivät saa nousta huomattavasti suuremmaksi kuin sen tuotot.

Al-Khelaifi vastasi kuitenkin syytöksiin rauhallisen ja itsevarman oloisena.

– En ole oikeastaan huolissani FFP:stä ollenkaan, sillä olemme seuranneet säännöstöä sen alusta asti. Olemme olleet hyvin avoimia UEFA:n kanssa ja tulemme aina olemaan, kertoi PSG-pomo ESPN:lle.

– Olemme erittäin rauhallisia. Meillä on hyviä ihmisiä ympärilläni, johtoryhmässä, pitämässä huolta siitä, joten olemme hyvin rauhallisia asian suhteen.

Kysyttäessä, pitääkö PSG:n nyt Neymarin siirron myötä myydä joitain pelaajiaan Al-Khelaifi vihjasi, että seura saattaa jopa etsiä uusia vahvistuksia.

– Joukkue tietää, kaikki tietävät, joten jos meille on tulossa uusia pelaajia, me tiedotamme heistä virallisesti. Ei ole mitään piiloteltavaa. Jos meillä on lupa ja olemme kiinnostuneita uusista pelaajista, me tulemme ostamaan heidät. Tällä hetkellä, olemme onnellinen Neymarin puolesta, joten keskitymme lauantain otteluun (Ligue 1:n avauspeli Amiensia vastaan).

Al-Khelaifi vahvisti, että tähtihankinta Neymarin sopimukseen ei ole kirjattu ulosostohintaa.

– Ei, sellaista ei ole, koska se on laitonta Ranskassa. Se on laillista Espanjassa, mutta Ranskassa ei. Me olemme onnekkaita, että meillä ei ole ulosostoklausuuleja!

Ranskan liiga otti vahvasti kantaa La Ligan tempaukseen, jossa Espanjan pääsarja ei suostunut vastaanottamaan Neymarin siirtosummaa. Vaikka Barcelona hyväksyi PSG:n talletuksen suoraan, Al-Khelaifi uskoo, että Ligue 1 aikoo tarttua vielä jatkotoimenpiteisiin.

– Ei ole minun asiani ottaa siihen kantaa. Mielestäni Ranskan liiga teki sen torstaina tiedotteessaan. La Ligan teko oli laiton. Luulen, että he (Ligue 1) jatkavat asian käsittelyä juridisin keinoin.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS