Bayer Leverkusen hankki hiljattain uuden kärkipelaajan Lucas Alarion 24 miljoonalla eurolla. SuomiFutis-sivuston asiantuntija Joel Pohjanpalon mukaan kilpailu maailman huipulla on raakaa.

Pohjanpalon omat peliminuutit ovat alkukaudella jääneet vähemmälle. Alarion hankinta toi entistä enemmän kilpailua Leverkusenin kivenkovaan hyökkäykseen. Esimerkiksi seurassa vuodesta 2006 ollut ja urallaan lähes 400 Bundesliigan ottelua pelannut Stefan Kiessling ei ole mahtunut edes kokoonpanoon.

– Ei hänkään (Kiessling) ole ollut kokoonpanossa kuin käytännössä kahdessa pelissä. Se kertoo hyvin paljon siitä, minkälainen kilpailutilanne meillä on, Pohjanpalo sanoo Sportti TV:n haastattelussa (katso haastattelu artikkelikuvan kohdalta olevalta videolta).

Kilpailu peliajasta on todella kovaa. Pohjanpalon mukaan hyökkääjän roolissa tehtävä on selkeä; jos haluaa pelata, onnistumisia on tultava.

– Aina kun irti pääsee, niin aina pääsen paikoille ja silloin pitäisi laittaa aina pallo pussiin, jos mielii tällä tasolla pelata. Hampuria vastaan tuli pari minuuttia peliaikaa ja maali oli lähellä. Siinä oli veskarilla vähän vaikeuksia laukaukseni kanssa.

– Mitä korkeammalle menee (pelaamaan), sitä kovempaa kilpailu on. Esimerkiksi nyt, kun meillä on kaikki pelaajat pelikuntoisia, niin Itävallan A-maajoukkueen kapteeni (Julian Baumgartlinger) ei mahtunut edes kokoonpanoon. Kilpailu on todella kovaa, varsinkin silloin, kun kaikki pelaajat ovat kunnossa, Pohjanpalo sanoo.

Videolla Pohjanpalo kertoo tarkemmin Leverkusenin uudesta hyökkääjästä Alariosta sekä hyvän ystävänsä Kevin Vollandin alkukaudesta. Katso ”Jollen Danger Zonen” tuore videojakso yltä artikkelikuvan kohdalta. Tilaa myös tästä YouTube-kanava SporttiTV!