Uruguaylaishyökkääjä Sebastián ”Loco” Abreu pääsee Guinnessin ennätystenkirjaan pelaajana, jolla on CV:ssään enemmän ammattilaisseuroja kuin kenelläkään muulla maailmassa.

Abreu, 41, allekirjoitti tiistaina sopimuksen chileläisen Audax Italianon kanssa. Kyseessä on hänen uransa 26. ammattilaisseura. Uruguayn maajoukkueessa hän on esiintynyt 70 kertaa tehden 26 maalia.

Tiistaita ennen hän jakoi ennätyksen saksalaismaalivahti Lutz Pfannenstielin, 44, kanssa, joka pelasi urallaan myös Suomessa TPV:ssa ja Hakassa.

Brasilialainen Tulio Maravilha on pelannut lähes 30 joukkueessa urallaan, mutta kaikki eivät ole olleet ammattilaisseuroja.

– Audax Italiano tulee olemaan seuraava seurani kaudella 2018. Tulemme pelamaan Chilen La Ligassa, Chilen cupissa ja Copa Sudamericanassa, julisti Abreu sosiaalisessa mediassa.

Tulevan kauden aikana Abreu tulee rikkomaan myös toisen ennätyksen, kun hän osallistuu Audaxin kanssa Sudamericanaan, sillä hänestä tulee ensimmäinen pelaaja, joka on osallistunut 17 Etelä-Amerikan jalkapalloliiton järjestämään turnaukseen.