Siirtotakaraja lähestyy – näiden suomalaispelaajien tilanteessa vielä jännitettävää

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suurimmassa osassa Euroopan jalkapallosarjoja siirtoikkuna sulkeutuu myöhään keskiviikkoiltana. Uuden seuran ulkomailla ovat suomalaispelaajista löytäneet jo muun muassa Puolaan palannut Petteri Forsell, Tanskaan siirtynyt Eero Markkanen sekä kolmosbundesliigan Chemnitzissä uraansa jatkava Mikko Sumusalo. Uraansa ulkomailla puolestaan aloittelevat muun muassa Aapo Halme (Leeds) ja Timo Stavitski (Caen).

Mitä sitten voidaan suomalaisittain vielä siirtoikkunan aikana odotella? Ei kovin paljoa. Muutama siirto saattaa vielä tapahtua, mutta sekään mahdollisuus ei ole poissuljettua, että tämän ikkunan suomalaissiirrot olisi jo nähty.

Suurin mielenkiinto kohdistuu ilman muuta Bayer Leverkusenin hyökkääjään Joel Pohjanpaloon. ”Jolle” on kertonut avoimesti janoavansa lisää peliaikaa, sillä Leverkusenissa peliminuutit ovat jääneet tällä kaudella erittäin vähiin. Pohjanpalo on todennut olevansa valmis vaihtamaan maatakin, mutta todennäköisintä lienee silti yhä Saksassa jatkaminen.

Leverkusen ei halua Pohjanpaloa vielä myydä, vaan tavoitteena on nimenomaan kevätkauden pituinen laina. Siihen seura suostuisi tiettävästi vain, jos suomalainen panee nimensä jatkosopimuspaperiin.

On täysin realistinen mahdollisuus, että Pohjanpalo viettää kevätkaudenkin Leverkusenissa, mutta lainasiirto toiseen bundesliigaseuraan voi varmistua myös vaikkapa aivan siirtoikkunan viimeisinä tunteina. Mahdollisia lainaseuroja voisivat olla esimerkiksi VfB Stuttgart, HSV tai Werder Bremen.

Toinen paljon tapetilla ollut pelaaja on Robin Lod. Keskikenttäpelaajan sopimus Panathinaikosin kanssa päättyy kesällä, ja kreikkalaisseuran tiedetään olevan rahan tarpeessa. Lod on yhdistetty siirtohuhuissa muun muassa Englannin toisen sarjatason Wolverhamptoniin ja Bristol Cityyn sekä viimeksi Lech Poznaniin, mutta saapa nähdä, tapahtuuko mitään vai vaihtaako Lod maisemaa vasta kesällä.

Tuoreimpana nimenä siirtoa hakee Huuhkajissa MM-karsintojen loppusuoralla hurmannyt Pyry Soiri. Nuori laituri on tehnyt testissä ollessaan vaikutuksen tanskalaisseura Silkeborgiin, ja Silkeborg on Midtjyllands Avisin mukaan aloittanut neuvottelut valkovenäläisen Shakhtyor Soligorskin kanssa. Soirin sopimus Soligorskin kanssa kattaa vielä kaksi vuotta, joten hänestä pitäisi maksaa siirtokorvaus.

Muiden suomalaispelaajien kohdalla huhurintamalla on täysin hiljaista, mutta ainahan on mahdollista, että jokin yllättäväkin siirto syntyy tutkan ulkopuolelta. Teemu PukinLukas Hradeckyn ja Perparim Hetemajn sopimukset päättyvät kesällä, mutta kolmikko pelaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä kevätkauden vielä vanhoissa seuroissaan.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS