Veikkausliigassa maalijuhlat muuttuivat keltaiseksi kortiksi – linjatuomari havaitsi ”jumalan käden”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

VPS:n ja RoPS:n välisessä ottelussa nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun VPS onnistui tekemään 1-1-tasoituksen 74. minuutilla, mutta maali lopulta hylättiin. RoPS nappasi komean 1-0-voiton Vaasasta.

Pitkään ei VPS-hyökkääjä Ibrahima Gueye ehtinyt olla kentällä, kunnes mies juhli jo maalintekoa. Laidalta pelattiin keskitys boksin sisään ja sveitsiläisestä FC Sionista lainalla Vepsussa pelaava Gueye jatkoi pallon maaliin. Aluksi näytti siltä, että mies puski pallon maaliin päällään. Myös erotuomari Mikko Leino hyväksyi maalin.

Gueye ehti tuulettaa villisti avausmaaliaan VPS:n riveissä, mutta juhlat loppuivat lyhyeen. RoPS:n pelaajat protestoivat voimakkaasti osumaa ja ilmeisesti syystäkin. Linjatuomari nimittäin oli hereillä ja huomasi, että Gueye ohjasi pallon maaliin kädellään. Lopulta senegalilaishyökkääjälle annettiin käsivirheestä varoitus.

– Hyvä, että tuomari näki sen. Leksa (Leo Väisänen) sai hyvin pelattua hänet (Gueyen) pois siitä ja hän sai sitten kädellä tökättyä pallon maaliin. Se oli selvä käsivirhe, RoPS:n Juuso Hämäläinen totesi ottelun jälkeen Ruutu+:n haastattelussa.

RoPS meni ottelussa johtoon ensimmäisellä puoliajalla Lassi Lappalaisen osumalla. Laukaus kimposi VPS:n puolustuksesta ohi maalivahti Samu Volotisen. Syötön Lappalaisen osumaan tarjoili entinen HJK-lupaus Lucas Lingman.

VPS sai lopussa kovan rynnistyksen vielä aikaiseksi, mutta se ei riittänyt. RoPS nappasi komean 1-0-vierasvoiton Vaasasta. Useissa ennakoissa sarjan häntäpäähän povattu RoPS on aloittanut kauden todella vahvasti, nimittäin tilillä on nyt kahdesta ottelusta kaksi voittoa.

VPS:lle tappio oli ensimmäinen tällä kaudella. Avausottelussa VPS kaatoi kotonaan FC Interin. VPS-kapteeni Sebastian Strandvall oli todella pettynyt tulokseen RoPS:a vastaan.

– Onnittelut RoPS:lle, he ottivat todella kovan voiton. Mitään ottamatta heiltä pois, niin kyllä tämä peli oli sellainen, mikä olisi pitänyt voittaa. Harmittaa tosi paljon, ettemme kyenneet toteuttamaan meidän pelisuunnitelmaa, Strandvall kommentoi Ruutu+:lle ottelun jälkeen.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS