Venäjän MM-kisoissa pelataan tänään maanantaina neljä ottelua.

Sunnuntaina Englanti varmisti paikkansa pudotuspeleissä kaatamalla Panaman murskalukemin 6-1. Tulos merkitsi Panaman ja Tunisian kisataipaleen päättymistä lohkoon.

Japani ja Senegal päätyivät pistejakoon tuloksella 2-2. Illan viimeisessä ottelussa Kolumbia voitti Puolan 3-0, mikä merkitsi Puolan putoamista turnauksesta lohkovaiheessa.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Tänään vuorossa ovat A- ja B-lohkon ratkaisuottelut. Viideltä vuorossa on panokseton Saudi-Arabia – Egypti. Molempien mahdollisuudet jatkopeleihin ovat jo menneet. Samaan aikaan käynnistyy Uruguayn ja Venäjän kamppailu, jossa selviää A-lohkon voittaja. Molemmilla on kahden pelin jälkeen kasassa kuusi pistettä.

Yhdeksältä vuorossa ovat Espanja – Marokko ja Iran – Portugali. Espanja ja Portugali ovat kahden pelin jälkeen tasoissa lohkon kärkipaikalla neljällä pisteellä. Kolme pistettä keränneen Iranin on voitettava Portugali, jos se mielii 16 parhaan joukkoon.

A-lohkon voittaja kohtaa neljännesvälierässä B-lohkon toiseksi sijoittuneen joukkueen. A-lohkon kakkonen taas kohtaa neljännesvälierässä B-lohkon voittajan.

Seuraa näitä

B-lohkon voittaja saattaa ratketa arpomalla

Espanja ja Portugali ovat molemmat keränneet kahdesta ensimmäisestä pelistään yhteensä neljä pistettä. Joukkueilla on identtinen maaliero ja yhtä monta tehtyä maalia.

Jos Espanja ja Portugali päätyvät tänään samaan tulokseen samalla maalierolla, ratkeaa joukkueista parempi Fair Play -sääntöjen avulla.

Tässä skenaariossa vähemmän keltaisia ja punaisia kortteja kerännyt joukkue nousee taulukossa toisen yläpuolelle (lue lisää).

Jos Espanja ja Portugali ovat tasoissa vielä Fair Play -sääntöjenkin jälkeen, selviää joukkueista parempi arpomalla.

On hyvä muistaa, että myös Iranilla on mahdollisuus jatkopeleihin, vaikka Espanja ja Portugali lähtevät otteluihinsa suurina ennakkosuosikkeina.

Jos Espanja ja Portugali häviävät tänään ottelunsa samalla maalierolla, nousee Iran lohkon voittajaksi ja toinen jatkoonmenijä ratkotaan joko Fair Play -sääntöjen tai viimeistään arvan avustuksella.

Jatkuuko kisaisännän hurja meno?

Venäjä on ollut yksi kotikisojensa suurimmista yllättäjistä. Se kaatoi sekä Saudi-Arabian että Egyptin vaivoitta, mutta nyt vastaan asettuu kenties turnauksen paras puolustus. Vain Uruguay ja Kroatia ovat pitäneet maalinsa puhtaana koko kisojen ajan.

Uruguay on napannut kaksi voittoa tekemällä vain kaksi maalia, mitä voi myös pitää suurena yllätyksenä, kun ottaa huomioon kaksikon, joka joukkueen hyökkäyksessä häärii.

Edinson Cavani ja Luis Suárez viimeistelivät päättyneellä kaudella seurajoukkueissaan yhteensä 71 maalia.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.

Päivän tapahtumat

Klo 09:50, Kooste edellispäivän peleistä, Yle TV2
Klo 17:00, A-lohko: Saudi-Arabia – Egypti, Volgograd Arena, Yle Areena
Klo 17:00, A-lohko Uruguay – Venäjä, Samara Arena, Yle TV2
Klo 19:10, Kooste Saudi-Arabian ja Egyptin pelistä, Yle TV2
Klo 21:00, B-lohko: Espanja – Marokko, Kaliningrad Stadium, Yle Areena
Klo 21:00, B-lohko Iran – Portugal, Mordovia Arena, Yle TV2
Klo 23:10, Kooste Espanjan ja Marokon pelistä, Yle TV2
Klo 01:00 Kooste päivän otteluista, Yle TV2