Seuralegenda tyrmäsi FC Interin alkukauden taktiikan: ”Siitä ei jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Vahvassa pelillisessä myötätuulessa viime viikot painanut FC Honka matkaa tiistaina Turkuun FC Interin vieraaksi, jonka peli on ailahdellut viime aikoina. Sinimustat voittivat kesäkuun kaksi ensimmäistä liigaotteluaan, mutta kärsi sen jälkeen rökäletappion VPS:lle ja jäi tasapeliin sarjajumbo TPS:n kanssa Turun paikallisväännössä.

FC Interin seuralegenda Magnus Bahne sysää ottelussa ennakkosuosikin viitan espoolaisten harteille.

– Joukkueet lähtevät aika eri lähtökohdista otteluun. Hongalla on putki päällä ja peli näyttää hyvältä. Joukkue on hyvin valmennettu ja toiminta on laadukasta. Periaatteessa siinä pelaamisessa ei ole mitään ihmeellistä, mutta tuolla menolla ei yllättäisi, jos heillä on kauden päättyessä todellinen jättipotti haarukassa, ex-maalivahti kehuu SuomiFutis-sivustolle.

Interin pelaamisesta ja tekemisestä, yli 100 nollapeliä seuralle torjunut Bahne, ei voi valitettavasti sanoa samaa.

– Seurassa on ollut turbulenssia ja ajoittain pelaaminen on ollut hyvin sekavaa. Välillä on nähty ihan hyviä suorituksia, mutta se stabiliteetti puuttuu. Alkukauden kolmen pelaajan puolustuslinja on nyt historiaa, ja peli on nyt paljon selkeämpää. Ryhmitys ei ole enää niin epätasapainossa.

Valtaosan Interin tämän kauden peleistä nähnyt Bahne ei syttynyt kolmen puolustajan alakerralle.

– Siitä ei jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa.

Monen Veikkausliigaa seuraavan suusta on kuulunut ajoittain, että Inter on epäorganisoitu joukkue ja siltä puuttuu sielu sekä intohimo. Bahne ei allekirjoita kaikkia väitöksiä.

– Kyllä siitä porukasta luonnetta ja sielua löytyy, se on ihan varma. Tekeminen on ollut ehkä vähän väkinäistä ja sitä pitäisi saada rennommaksi. Ei sen tarvitse mitään joga bonitoa (portugaliksi kaunista peliä) olla, mutta kuitenkin, yli 300 Veikkausliiga-ottelua pelannut seuraikoni pohtii.

Bahne myöntää, että Inter kuuluisi materiaalinsa puolesta sarjataulukossa korkeammille sijoille kuin viime aikoina on totuttu näkemään. Seurassa on meneillään kuitenkin tietynlainen siirtymäprosessi, joka syö tuloksesta.

– Nuoret pelaajat ovat saaneet ja ottaneet paljon vastuuta. Siellä on monta positiivista suorittajaa, kuten Arttu Hoskonen, Albion Ademi ja Tatu Varmanen.

Yksi Interin nuorista ansaitsee täsmällisemmät kehut.

Benjamin Källman on ollut hyvä, vaikka moni on odottanut häneltä vielä enemmän. Pitää muistaa kuitenkin, että hän on todella nuori vielä. Odotukset ovat häntä kohtaan välillä turhan kohtuuttomat.

– Pelaajana hän on puhdasverinen maalintekijä ja mielestäni oikealla tavalla itsekäs.

Bahne ei jätä kehumatta myöskään joukkueen kokenutta kaartia.

Nyman (Ari) on ollut tasaisen varma ja Furkka (Timo Furuholm) on tehnyt maaleja mukavasti. Maalissa Henkka (Henrik Moisander) on ollut stabiili, Bahne luettelee.

Yksi konkariosaston pelaajista, jolta odotetaan paljon, on Mika Ojala.

– Hän on väläytellyt, mutta kärsi siitä alkukauden pelisysteemistä. Hänen vahvuuksiaan ei saatu käytettyä oikein hyödyksi. Hänellä on loistavat keskitykset ja potkutekniikka, jotka menivät siinä hukkaan.

Peliuran jälkeen

Bahne lopetti komean peliuransa kauden 2015 päätteeksi, jonka jälkeen hän alkoi työkseen myymään nappulakenkiä urheiluliikkeessä. Sittemmin myytävä tavara on muuttunut vähän isommaksi.

– Myyn nykyään Audeja. Kauppa käy, mutta aina tässäkin hommassa voi kehittyä kuten jalkapallossakin.

Entinen maalivahti ei paljasta omaa kulkupeliään, mutta kysyttäessä Inter-pelivuosien hienointa joukkuekaverin autoa, tulee vastaus pienen pohdinnan jälkeen.

– Ajan itse milloin milläkin, Bahne naurahtaa.

– Ei siellä parkkipaikalla silloin hirveästi Ferrareita näkynyt, mutta Nymanin Volkswagen Scirocco oli hieno. Se on sellainen pikkuinen urheiluauton näköinen vehje, jolla olen itsekin päässyt ajamaan, Bahne muistelee.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.