Yksi merkki pelaajan hyvin sujuneesta kaudesta on vastuun lisääntyminen kauden tärkeimmissä peleissä. Tämä on tapahtunut myös Huuhkaja-hyökkääjä Jasse Tuomisen kohdalla valkovenäläisseura BATE Borisovissa. Alkukaudesta Reippaan kasvatti kulutti lähinnä penkkiä, mutta valmentajavaihdoksen myötä tilanne muuttui.

– Tällä hetkellä näyttää kyllä paljon valoisammalta. Kauden tärkeimmät pelit, paikka avauskokoonpanossa ja olen pystynyt vieläpä vastaamaan huutoon, Tuominen summaili tyytyväisenä tämän hetkistä tilannetta seurajoukkueessa SuomiFutis-sivustolle.

Mestarien liigan viimeisen kierroksen karsintaottelu PSV:tä vastaan on Tuomisen muistoissa samaan aikaan karvas ja rohkaiseva. Avausosa päättyi kotitappioon 2-3, mutta Tuominen maalasi ottelussa kotijoukkueen avausosuman.

– Jokainen junnufutaaja unelmoi sen hymnin kuulemisesta ja vieläpä maalin tekemisestä noissa peleissä. Tulos tietenkin harmittaa, mutta omaan pelaamiseen se toi hirveästi itseluottamusta jatkoa ajatellen.

Tuominen ei myönnä nauttineensa HJK:n pudottamisesta erityisen paljon.

– Olisi ollut hieno pelata enemmän toisessa osassa Helsingissä. Vastassa oli kuitenkin niin paljon tuttuja pelaajia ja frendejä myös katsomossa. Pääasia, että mentiin jatkoon, Tuominen muisteli.

23 vuotta marraskuussa täyttävä Tuominen on monikäyttöinen pelaaja hyökkäyspäässä. Hänellä on kuitenkin selkeä näkemys missä toivoisi tulevansa Huuhkajissa peluutetuksi.

– Hyökkääjänä. Me pelataan maajoukkueessa systeemillä 4-4-2, niin istun siinä mielestäni parhaiten toiseksi kärjeksi. Pystyn tuomaan Huuhkajien peliin tehokkuutta, nopeutta ja älykkyyttä hyökkäyspäähän.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa. Kaikki Huuhkajien Nations League ja karsintaottelut näkyvät myös ilmaiseksi Viafreessä.