Eurooppa-liigassa oli torstaina vauhdissa kolme suomalaispelaajaa.

Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradeckyn edustama saksalaisseura Bayer Leverkusen nousi kotikentällään vaikeuksien kautta 4-2-voittoon kyproslaista AEK Larnakaa vastaan.

Larnaka meni johtoon 25. minuutilla, mutta Kai Havertz toi isännät tasoihin ennen taukovihellystä. Toisella jaksolla Lucas Alarion kaksi osumaa vankistivat Leverkusenin johtoa, mutta AEK tuli vielä lisäajalla maalin päähän. Julian Brandt kaunisteli kuitenkin loppulukemia kyproslaisten kavennuksen jälkeen.

Hradecky pelasi Leverkusenin tolppien välissä täydet minuutit.

Jasse Tuomisen edustama Valko-Venäjän suurseura BATE Borisov kärsi kotonaan 1-4-tappion kreikkalaiselle PAOK:lle. Tuominen tuli noin tunnin kohdalla vaihtoon, kun vieraat johtivat jo kolmella maalilla.

Genkin Jere Uronen otettiin toiselle jaksolle vaihdosta sisään, kun belgialaisseura hävisi vieraissa norjalaiselle Sarpsborg 08:lle lukemin 1-3.

KRC Genk

@KRCGenkofficial
De eerste helft start met een dubbele wissel. Thx Bojan, succes Jere! #krcgenk #samengenk #uel

Kaksi suomalaista joutui seuraamaan torstain koitoksia vaihtopenkin puolelta.

Tanskalaisseura FC Kööpenhaminan maalivahti Jesse Joronen painoi puuta koko ottelun, kun hänen joukkueensa nappasi 2-1-vierasvoiton ranskalaisesta Bordeauxista.

Ruotsin suurseura Malmön suomalaistorjuja Walter Viitala vietti niin ikään koko pelin vaihtopenkillä. Malmö voitti turkkilaisen Beşiktaşin kotonaan 2-0.