35-vuotias Rafael van der Vaart ilmoitti sunnuntaina lopettavansa pelaajauransa välittömästi. Maaliahneen keskikenttäpelaajan seurajoukkuehistoria on kunniakas, sillä kasvattajaseuransa Ajaxin lisäksi hän pelasi muun muassa Real Madridissa, Tottenhamissa ja Hamburger SV:ssä. Hollantilaisen viimeiseksi seuraksi jäi tanskalainen Esbjerg, jossa hänen seurakavereinaan pelasivat muun muassa Huuhkajien Markus Halsti ja Joni Kauko.

Van der Vaartin uran loppumetrejä kiusasivat loukkaantumiset, ja niissä oli myös pääsyy ennenaikaiseen lopettamispäätökseen. Van der Vaart ei ollut Esbjergin avauksessa tällä kaudella yhdessäkään sarjaottelussa, ja tuli vaihdostakin kentälle vain kolmesti.

DanishFooty

@DanishFooty
Esbjerg fB midfielder Rafael van der Vaart has announced his immediate retirement. Sadly, he didn’t set @Superligaen alight. But still the most prolific player in the league history considering his prior clubs and his matches on international level. #sldk

Dutch Football 🇳🇱

@FootballOranje_
Rafael van der Vaart's career comes to an end:
Ajax: 156 app 63g, 26a
Hamburg: 199 app, 63g, 26a
Real Madrid: 73 app, 12g, 11a
Tottenham: 77 app, 28g, 18a
Real Betis: 9 app, 1a
Midtjylland: 20 app, 2g, 2a
Esbjerg: 4 app
109 caps for Netherlands, 25 goals

#LEGEND

– Sain viime torstaina kolhun pohkeeseen. Sitä ennen minulla oli vamma siellä ja kolhu täällä. Viimeisen takaiskun jälkeen sain tarpeekseni, van der Vaart totesi Voetbal Internationalille.

– Olen aina sanonut, että haluan pelata niin kauan kuin mahdollista. Olen myös sanonut, että jonain aamuna saatan herätä ja ajatella: ”Kiitti, mulle riitti.” Tämä hetki koitti viime viikolla.

Van der Vaart sanoi haastattelussa olevansa pikemminkin helpottunut kuin surullinen.

– Olen pelannut huippuliigoissa suurenmoisissa seuroissa, ja upeimmilla stadioneilla. Oranjen kanssa sain kokea mahtavia juttuja. Kun puhumme nyt siitä, nousevat myös minulla tunteet pintaan, koska se oli niin hienoa. Soisin sellaisen uran kenelle tahansa.

Van der Vaart harjoittelee jatkossakin Esbjergin kanssa ja jää Tanskaan asumaan, sillä hänen naisystävänsä Estavana Polman pelaa Tanskassa käsipalloa. Van der Vaart ei myöskään sulje pois mahdollisuutta ryhtyä tulevaisuudessa valmentajaksi.

Van der Vaart pelasi Hollannin A-maajoukkueessa 109 ottelua, ja teki niissä 25 maalia.

Lähde: Transfermarkt