Hollantilaislegenda nosti nappikset naulaan – viimeksi suomalaisten seurakaverina

© Kuva:
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

35-vuotias Rafael van der Vaart ilmoitti sunnuntaina lopettavansa pelaajauransa välittömästi. Maaliahneen keskikenttäpelaajan seurajoukkuehistoria on kunniakas, sillä kasvattajaseuransa Ajaxin lisäksi hän pelasi muun muassa Real Madridissa, Tottenhamissa ja Hamburger SV:ssä. Hollantilaisen viimeiseksi seuraksi jäi tanskalainen Esbjerg, jossa hänen seurakavereinaan pelasivat muun muassa Huuhkajien Markus Halsti ja Joni Kauko.

Van der Vaartin uran loppumetrejä kiusasivat loukkaantumiset, ja niissä oli myös pääsyy ennenaikaiseen lopettamispäätökseen. Van der Vaart ei ollut Esbjergin avauksessa tällä kaudella yhdessäkään sarjaottelussa, ja tuli vaihdostakin kentälle vain kolmesti.

– Sain viime torstaina kolhun pohkeeseen. Sitä ennen minulla oli vamma siellä ja kolhu täällä. Viimeisen takaiskun jälkeen sain tarpeekseni, van der Vaart totesi Voetbal Internationalille.

– Olen aina sanonut, että haluan pelata niin kauan kuin mahdollista. Olen myös sanonut, että jonain aamuna saatan herätä ja ajatella: ”Kiitti, mulle riitti.” Tämä hetki koitti viime viikolla.

Van der Vaart sanoi haastattelussa olevansa pikemminkin helpottunut kuin surullinen.

– Olen pelannut huippuliigoissa suurenmoisissa seuroissa, ja upeimmilla stadioneilla. Oranjen kanssa sain kokea mahtavia juttuja. Kun puhumme nyt siitä, nousevat myös minulla tunteet pintaan, koska se oli niin hienoa. Soisin sellaisen uran kenelle tahansa.

Van der Vaart harjoittelee jatkossakin Esbjergin kanssa ja jää Tanskaan asumaan, sillä hänen naisystävänsä Estavana Polman pelaa Tanskassa käsipalloa. Van der Vaart ei myöskään sulje pois mahdollisuutta ryhtyä tulevaisuudessa valmentajaksi.

Van der Vaart pelasi Hollannin A-maajoukkueessa 109 ottelua, ja teki niissä 25 maalia.

Lähde: Transfermarkt


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!