Huuhkajien hyökkääjä julkaisi mestaruuskuvan – seuran putki jo lähellä maanosan ennätystä

© Kuva: Juha Tamminen

Ei mitään uutta Valko-Venäjän auringon alla. BATE Borisov voitti sunnuntaina Neman Grodnon 1-0 vaihdossa aloittaneen Jevgeni Berezkinin loppuhetkien maalilla, ja varmisti jo 13. peräkkäisen kansallisen mestaruutensa. BATE:n mestaruus varmistui kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä, sillä sen etumatka kakkosena olevaan Shakhtyor Soligorskiin kasvoi sunnuntaina jo 14 pisteeseen.

BATE:n mestaruusputki on pisin käynnissä oleva putki koko Euroopassa, eikä ole kaukana kaikkien aikojen pisimmästä mestaruusputkestakaan. Ainoastaan latvialainen Skonto Riga (1991-2004) ja gibraltarilainen Lincoln FC (2002/03-2015/16) ovat pystyneet 14 peräkkäiseen mestaruuteen. BATE:lla on siis ensi kaudella mahdollisuus nousta näiden rinnalle perättäisten mestaruuksien määrässä.

Huuhkajissa viime aikoina runsaasti vastuuta saanut Jasse Tuominen seurasi mestaruuden ratkaissutta ottelua vaihtopenkiltä. Tuominen julkaisi pelin jälkeen Instagramissa poseerauskuvan mestaruuspokaalin kanssa.

Tuominen siirtyi BATEN riveihin keväällä 2017, joten mestaruus oli hänelle jo toinen. Tällä kaudella hän on pelannut 15 sarjaottelussa yhteensä 508 minuuttia onnistumatta kertaakaan maalinteossa.

Mestarien liigan karsinnoissa ja Eurooppa-liigassa Tuominen on sen sijaan tehnyt maalin kussakin, PSV Eindhovenia ja MOL Vidiä vastaan. Viikon päästä 23 vuotta täyttävä Tuominen on pelannut nyt viidessä europelissä peräkkäin, viimeksi puolitoista viikkoa sitten Stamford Bridgellä Chelsean vieraana.