Vuosi lähestyy loppuaan ja on aika katsoa hieman taaksepäin vuotta 2018. Keräsimme kokoon SuomiFutis-sivuston luetuimmat artikkelit ulkomaisesta jalkapallosta vuonna 2018.

Kesällä saatiin nauttia huippujalkapallosta, kun MM-kisat pelattiin Venäjällä. Ranska juhli mestaruutta ja kisoissa nähtiin toinen toistaan upeampia suorituksia. Myös luetuimmissa artikkeleissa näkyi kiinnostus MM-kisoja kohtaan.

Isot nimet kiinnostivat tänäkin vuonna paljon, kuten muun muassa Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Gareth Bale, Philippe Coutinho ja pikajuoksijatähti Usain Bolt. Seuroista luetuimpien artikkeleiden joukossa pyörivät Real Madrid, Barcelona ja PSG.

Luetuimmat artikkelit ulkomailta vuonna 2018

10. Näkökulma: Kun yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa – Lionel Messi niin kovin yksin

Argentiinan MM-kisat olivat pettymys monella mittarilla. Argentiina raivasi tiensä lopulta vaikeuksien kautta jatkopeleihin, mutta jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella mestaruuteen asti edennyt Ranska pudotti Lionel Messin johtaman joukkueen jatkosta. Argentiina nojasi kisoissa todella vahvasti ykköstähteensä Messiin, mikä näkyi kentällä liian suurena painolastina Barcelona-tähden hartioilla. Toimittajamme kirjoitti kuinka yksin Messi oli Kroatialle koetun tappion jälkeen, lue näkökulma tästä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Lionel Messi jäi liian yksin Argentiinan paidassa MM-kisoissa. Kuva: Getty Images.

9. Ronaldo, sankari vai konna? – Portugalin juhlittu sankari toi esiin nykyjalkapallon varjopuolen

Cristiano Ronaldo oli Portugalin avausottelussa MM-kisoissa juhlittu sankari. Ronaldo iski hattutempun ja nosti Portugalin ottelun loppuhetkillä 3-3-tasapeliin. Samana päivänä uutisoitiin Ronaldon hyväksyneen kahden vuoden ehdollisen tuomionsa veropetoksista ja 18,8 miljoonan euron korvaukset. Toimittajamme pohti näkökulmassaan, oliko Ronaldo konna vai sankari?

8. FC Barcelona huolissaan jättihankinnan elämäntyylistä – seurakaverit katsovat alaspäin

Barcelona teki kovan investoinnin kesällä 2017, kun Ousmane Dembélé saapui Borussia Dortmundista peräti 115 miljoonalla eurolla. Dembélé hankittiin hieman kiireellä korvaamaan PSG:hen siirtynyttä Neymaria. Maaliskuussa AS uutisoi, että Barcelonassa oltiin huolissaan Dembélén elämäntyylistä, johon kuuluivat lehden mukaan roskaruoka ja pitkään venyneet illat yökerhoissa. Kuluneella kaudella Dembélé on myöhästynyt jo kahdesti aamuharjoituksista. Lue artikkeli Dembélén tilanteesta maaliskuussa tästä.

7. Juhlittu sankari Gareth Bale antoi suoran ja tylyn viestin Real Madridille

Real Madrid juhli Mestarien liigan voittoa viime toukokuussa. Yksi Realin juhlituista sankareista oli upean saksipotkumaalin tehnyt Gareth Bale. Ottelun jälkeen Bale oli iloinen mestaruudesta, mutta antoi myös suoraa palautetta Real-johdon suuntaan omasta peliajastaan. Kuluvalla kaudella Bale on saanut isomman roolin Realissa, kun Cristiano Ronaldo jätti joukkueen kesällä. Lue Balen kommentit Mestarien liigan finaalin jälkeen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Gareth Bale iski upean osuman Mestarien liigan finaalissa Liverpoolia vastaan. Kuva: Getty Images.

6. Tähänkö ollaan menossa? Kuva Japanin pukuhuoneesta leviää sosiaalisessa mediassa

Yksi MM-kisojen ehdottomista puheenaiheista oli Japanin joukkueen hieno käytös. Sosiaalisessa mediassa ihasteltiin Japanin joukkueen käytöstapoja, joihin kuului aina siivota pukuhuone tiptop-kuntoon käytön jälkeen. Samaa nähtiin MM-kisoissa myös Senegalin kannattajilta katsomon puolella. Japani putosi kisoissa dramaattisesti Belgiaa vastaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, mutta se ei silti vaikuttanut käytöstapoihin. Lue uutinen tästä.

5. Zlatan Ibrahimovic ei kierrellyt – antoi tylyn kuitin Ruotsin päävalmentajalle ja ruotsalaismedialle

Ruotsin MM-kisoihin valmistautumista varjosti herra nimeltä Zlatan Ibrahimovic. Lopulta Zlatan ei mahtunut Jan Anderssonin valitsemaan MM-kisaryhmään. Ibrahimovic oli tosin ilmoittanut jo vuonna 2016 jättävänsä maajoukkueen, mutta se ei silti estänyt miestä kiusoittelemasta medialle pelaamisesta MM-kisoissa. Lopulta kutsua ei tullut, eikä Zlatanin mielipiteestä valintoihin jäänyt kauheasti epäselvyyttä. Lue Zlatanin kommentit, kun kutsua MM-kisoihin ei tullut.

4. Man Unitedin ex-pelaaja: Jos Cristiano Ronaldo kutsuu sinut lounaalle, sano ”ei”

Manchester Unitedissa Cristiano Ronaldon kanssa aikanaan pelannut Patrice Evra kertoi minkälaista illallisseuraa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi viidesti valittu Ronaldo on. Evra kertoi, ettei illallinen Ronaldon kanssa ollut aivan sitä, mitä hän odotti. Lue tästä miksi ja minkälaisen illallisen Ronaldo Evralle tarjosi.

3. Näkökulma: Usain Boltin testi Borussia Dortmundissa on pyllistys jalkapallolle – ei pärjäisi edes Suomen Ykkösessä

Usain Bolt kiinnosti lukijoita vuonna 2018. Tammikuussa kerroimme Boltin olleen testijaksolla Borussia Dortmundissa ja miehen puhuneen unelmistaan pelata Manchester Unitedissa. Vuoden aikana on käynyt selväksi, ettei Bolt voi noin vain hypätä pikajuoksijasta ammattijalkapalloilijaksi. Viimeisin visiitti Australiassa ei tuottanut lopulta pelaajasopimusta. Toimittajamme tuomitsi Boltin testijakson markkinointikikkana ja kirjoitti, ettei Bolt pärjäisi edes Suomen Ykkösessä. Lue tästä näkökulmasta miksi.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kylian Mbappén ja Neymarin välit olivat otsikoissa helmikuussa 2018. Kuva: Getty Images.

2. El País: Jättimäinen vaihtokauppa Barcan ja PSG:n välillä tekeillä? – Syynä Neymarin kateus ja pelikaverin kiusaaminen

Paris Saint-Germain on täynnä oman egonsa tuntevia tähtipelaajia, joten ei ihme, että PSG vetää myös otsikoita puoleensa. Espanjalainen El País -lehti kertoi helmikuussa vakavia väitteitä PSG:n pelaajien välisistä suhteista. Lehden mukaan Neymar ei ollut tyytyväinen nuoren Kylian Mbappén nopeasta kehityksestä. Lehti paljasti, että joukkueen sisällä Neymar ja Dani Alves olisivat kiusanneet Mbappéa, josta lähti liikkeelle myös villit siirtohuhut, jotka eivät ainakaan vielä ole toteutuneet. Lue laajempi artikkeli PSG:n kohuista tästä.

1. Paitavalmistajan jättimoka sotki Barcelonan siirtosuunnitelmat – unelmapelaajan hinta nousemassa taivaisiin

Yksi vuoden 2018 puhuttavimmista siirtosaagoista oli Philippe Coutinhon siirto Liverpoolista Barcelonaan tammikuussa. Coutinhoa vietiin jo kesällä 2017 Barcelonaan, mutta siirto ei vielä kesällä toteutunut. Lopulta soppaan sekoittui myös urheiluvaatejätti Nike, joka julkaisi nettisivuillaan vahingossa jo Coutinhon pelipaitoja myyntiin ennen kuin siirto oli tapahtunut. Tämä suututti Liverpool-leirissä, mutta lopulta siirto tapahtui. Lue uutinen aiheesta tästä.