Kerroimme tammikuun lopussa siitä, kuinka Huuhkajien matkassa tammikuisella Qatarin leirillä ollut Walter Viitala oli antamassa näyttöjä MLS-seura Minnesota Unitedille. Suomalaisvahti näyttää kuitenkin jääneen ilman sopimusta Rasmus Schüllerinkin edustamassa seurassa.

Viitalan sijaan sopimukseen Minnesotan kanssa on päätymässä sen sijaan 30-vuotias italialainen Vito Mannone. Mannonekin on suomalaisvahteja seuraaville tuttu nimi, sillä hän on kilvoitellut viimeisen kahden kauden ajan Anssi Jaakkolan kanssa peliminuuteista Readingissa.

Viime kaudella Mannone pelasi ja Jaakkola istui pääasiassa penkillä, mutta täksi kaudeksi osat vaihtuivat. Tammikuun lopussa Jaakkolakin tosin putosi pelaavasta kokoonpanosta Readingin lainattua joukkueeseensa Arsenalista Emiliano Martínezin. Penkkivahtina on toiminut Sam Walker.

Mannone on jo kertonut sosiaalisessa mediassa olevansa matkalla Yhdysvaltoihin, ja Minnesota-sopimuksen uskotaan olevan lääkärintarkastusta vaille valmis. Mediatietojen mukaan kyseessä on näillä näkymin lainapesti.

Minnesotan päävalmentaja Adrian Heath kommentoi 27-vuotiaan Walter Viitalan tilannetta näin:

– Valitettavasti USA:n ja Euroopan kaudet eivät oikein synkkaa. Aina on kiire antaa pojille vastaus. Meidän täytyi pitää se mielessä sen sijaan, että olisimme pitäneet hänet itsekkäästi täällä.

– Jos olisimme päättäneet olla pitämättä häntä, hän olisi menettänyt kaikki Euroopan siirtoikkunat. Meidän täytyi tehdä päätös, emmekä kokeneet nähneemme häntä tarpeeksi, jotta pitäisimme hänet.

– Pidämme hänet kuitenkin mielessä jatkoa ajatellen. En ole varma, minne hän on päätynyt, mutta luulen, että hänellä on pari vaihtoehtoa muissa liigoissa, Heath kommentoi.

Heathin Viitala-lausunnot postasi Twitter-tililleen arvostettu toimittaja Jeff Rueter.