Huuhkaja-vahdin sopimus Norjaan varmistui – ”Mikään ei muutu ja työ jatkuu”

© Kuva: Juha Tamminen

Norjan pääsarjasta viime kauden päätteeksi pudonnut Sandefjord vahvisti tiistai-iltana sopimuksen Huuhkajien maalivahdin Walter Viitalan kanssa. Kontrahtin pituutta seura ei paljastanut.

– 27-vuotias saapuu Malmöstä, ja on valmis auttamaan poikia nousemaan Eliteserieniin, tiedotteessa todetaan.

Viitala pelasi viime syyskauden pätkäsopimuksella Malmö FF:ssä, mutta sai peliaikaa vain puolentoista ottelun verran. Miehen sopimusta ei jatkettu. Tammikuussa Viitala lähti hakemaan pelipaikkaa MLS-seura Minnesota Unitedista, mutta lopulta hän päätyi Norjaan.

Sandefjordissa Viitalalle lienee tarjolla selkeä ykkösvahdin asema, jollaisesta hän ei olekaan nauttinut sitten vuoden 2016, jolloin torjuja pelasi mahtavan kauden IFK Mariehamnissa. Tuolloin Viitala pelasi Veikkausliigassa ennätykselliset 18 nollapeliä ja johdatti IFK Mariehamnin sarjan yllätysmestariksi. Hyvät otteet poikivat siirron tanskalaiseen Viborgiin, jossa lopullista läpilyöntiä ei kuitenkaan tapahtunut.

Sandefjordin muilla maalivahdeilla, 22-vuotiaalla Jacob Storevikilla ja 19-vuotiaalla Jesper Granlundilla ei kokemusta pääsarjatason jalkapalloilusta ole. Sandefjord sen sijaan on tuttu myös pääsarjasta, mutta samalla se täyttää täydellisesti myös hissijoukkueen määritelmän. Viimeiseen viiteen sarjakauteen kun mahtuu kaksi sarjanousua ja kaksi putoamista.

195-senttinen Viitala on tuttu myös Suomen nuorisomaajoukkueista. A-maajoukkueessa hän on pelannut kaksi ottelua, joista jälkimmäisen viime tammikuussa Viroa vastaan Qatarissa.

– Olen todella iloinen liittyessäni Sandefjordiin. Mikään ei muutu ja työ jatkuu, Viitala kirjoitti twiitissään.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!