Juha Malinen uskoo Brentfordin suomalaisten läpilyöntiin – molemmilla harmillisia loukkaantumisia

© Kuva: Juha Tamminen

Englannin Mestaruussarjan keskikastissa majailevan Brentfordin rosterista löytyy kaksi nuorta suomalaispelaajaa. 19-vuotias kärkimies Marcus Forss on päässyt pelaamaan kauden aikana viidessä Brentfordin edustusjoukkueen ottelussa. Viime kesän alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa hyvin onnistunut 18-vuotias Jaakko Oksanen on puolestaan ollut kolme kertaa Brentfordin vaihtopenkillä sarjapeleissä, mutta debyyttiään Oksanen ei ole vielä tehnyt.

Sekä Forss että Oksanen ovat kärsineet kauden aikana valitettavista loukkaantumisista. Forss loukkasi selkänsä viime syksynä ja oli poissa kentiltä peräti viisi kuukautta. Hän palasi pelikuntoon tammikuussa, mutta selkä kipeytyi uudestaan. Nyt Forss on pelannut kolme peliä reservijoukkueessa ja harjoittelee edustusjoukkueen mukana. Keskiviikon sarjapelissä Forss ei pelaa, mutta hän toivoo pääsevänsä mukaan taas lauantaina.

– Oli todella vaikeaa olla niin pitkään sivussa. Kun kyseessä on selkävamma, niin et voi tehdä oikein mitään. Vaikeinta oli vain olla, ihan kuin ei olisi urheilija, Forss kertoo Palloliiton kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Ensimmäisten kahdeksan viikon aikana en saanut tehdä mitään, olin sen ajan Suomessa. Sen jälkeen kun selkä oli taas kivuton, niin lähdimme vahvistamaan ympärillä olevia lihaksia. Juoksemaan pääsin, kun lihakset olivat tarpeeksi vahvat. Se otti oman aikansa, mutta nyt saan taas nauttia jalkapallosta.

– Tarkoitus on, että olen edustusjoukkueessa, mutta jos tarvitsen lisää peliminuutteja, niin menen B:n mukaan. Nyt minun pitää vain malttaa odottaa mahdollisuuttani, nuori hyökkääjä arvelee.

Keskikentän keskustassa pelaava Oksanen puolestaan loukkasi nilkan nivelsiteet marraskuussa, mutta hänkin on nyt kuntoutunut. Alla on kaksi ottelua reservijoukkueessa.

– Nilkassa on vielä pieniä tuntemuksia, mutta alan olla kunnossa. Ekassa pelissä pelasin 20 minuuttia ja toisessa 45. Huomenna olisi tarkoitus pelata taas vähän enemmän, Oksanen kertoo.

– Harjoittelin ennen loukkaantumista aika paljon edustuksen kanssa, mutta nyt olen kuntouttanut B:n kanssa. Tavoite on päästä takaisin sinne mahdollisimman pian.

– En mieti mitenkään älyttömästi sitä pääsenkö debytoimaan tänä keväänä. Se tulee jos tulee. Olen mielestäni kehittynyt kauden aikana, kun vertaan siihen mitä olin vuosi sitten. Olen tyytyväinen kauteeni.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen on tällä viikolla Englannissa tapaamassa maassa pelaavia suomalaisia. Maanantain ja tiistain hän vietti Brentford FC:n harjoituskeskuksessa. Malinen esitti myös arvionsa suomalaiskaksikon tulevaisuuden näkymistä.

– Valmentajat kertoivat minulle, että Marcus olisi saanut syksyn aikana useita mahdollisuuksia edustuksessa, jos ei olisi loukkaantunut. Hän aloitti kauden niin hyvin. Kautta on vielä paljon jäljellä, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet näyttää. He luottavat ja uskovat Marcukseen, se on selvä asia. Ajatukset ovat selkeästi myös jo tulevassa kaudessa, Malinen toteaa.

– Jaakkoa pidetään fiksuna, tulevaisuuden pelaajana. He pitävät mahdollisena, että hän voi murtautua joihinkin tapahtumiin edustukseen tämän kevään aikana. Mutta ensi kaudella sitten kunnolla virallisesti mukaan.

Keskiviikkona Malisen matka jatkui Leedsiin, jossa hän tapaa puolustaja Aapo Halmeen. Suomeen Malinen palaa lauantaina.

Suomen U21-maajoukkue leireilee maaliskuun lopulla Espanjassa. Pikkuhuuhkajat kohtaa leirin aikana pelattavissa harjoitusotteluissa Norjan 22.3. ja Bulgarian 25.3.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.