Veikkausliigan viime kauden pronssijoukkue KuPS tiedotti tammikuussa kovasta pelaajahankinnasta, kun se kertoi kiinnittäneensä riveihinsä 22-vuotiaan Juho Pirttijoen. KuPS maksoi Pirttijoesta GIF Sundsvallille siirtokorvauksen, sillä sopimusta topparilla oli vielä vuoden verran jäljellä.

Pirttijoki leireili Suomen A-maajoukkueen kanssa tammikuussa Qatarissa, muttei lopulta päässyt pelaamaan lievän takareisivaivan takia. Leirin jälkeen oli edessä muutto koiran ja tyttöystävän kanssa Sundsvalliin. Sieltä hän aikoi raivata pelipaikan, vaikka kahden edellisen kauden aikana pitkänhuiskea puolustaja oli pelannut seitsemässä Allsvenskan-ottelussa vain reilut 100 peliminuuttia.

Pirttijoen mieli kuitenkin muuttui, ja lopulta hän päätti palata edelliskauden lainaseuraansa KuPS:iin kaksivuotisella sopimuksella.

– Se asenne minulla on tietysti koko ajan ollut, että pelaan siellä missä minulla on sopimus. Mutta viimeiset kaksi vuotta olen ollut puoliksi Sundsvallissa ja puoliksi muualla. On tullut keskusteltua parin valmentajan kanssa, enkä ole nähnyt asiaa niin, että sieltä olisi realistista ottaa pelipaikka, Pirttijoki sanoo haastattelussa Veikkausliigan kotisivuilla.

– GIF Sundsvallin pelityyli on niin palloa pitävä. Oli joku tilastokin, että GIF Sundsvall on Euroopan pääsarjojen eniten palloa pitävä joukkue. Yksinkertaisesti se pelityyli ei vaan soveltunut minun pelityyliini.

Suomalaisen edellä nokkimisjärjestyksessä oli 2-3 espanjalaistopparia, jotka sopivat pelityylinsä puolesta Sundsvallin pelitapaan paremmin.

– Vaikka minulla on toisia avuja, joissa olen heitä selvästi parempi, se olisi ollut niin älyttömän työn takana, että olisi voinut sieltä pelipaikan lunastaa. Lähdin mieluummin sillä ajatuksella, että minun pitää päästä pelaamaan.

– En pidä peliaikaa tietenkään itsestäänselvyytenä KuPS:ssakaan. Koska viimeiset kaksi vuotta ovat olleet rikkonaisia ja on ollut haastavaa pelata säännöllisesti, Kuopio on minulle loistava paikka tässä vaiheessa, toppari vakuuttaa.

[readmore from=Pirttijoki-Juho]

Pirttijoki pelasi viime viikonloppuna Suomen Cupin ottelussa VPS:ää vastaan. Miehen edellisestä ottelusta oli noin kolme kuukautta, eikä treenejäkään ollut alla kuin kahdet, joten sitä taustaa vasten Pirttijoki oli tyytyväinen peliinsä.

– Fyysinen kuntoni on tällä hetkellä erittäin hyvä, mihin olen tosi tyytyväinen. Olen treenannut lujaa marras-joulukuun ja fyysinen kuntoni on jopa parempi kuin koskaan aikaisemmin. Pelaaminen tuntui tosi helpolta, puolustaja sanoo.

– Ainoa asia mikä jäi ärsyttävästi harmittamaan, oli se maali. Siitä otan kyllä ison osan itselleni, se oli selkeä yksi vastaan yksi -häviö.