TPS-taituri Jani Virtanen on haudannut viime kauden pettymykset: ”Olisi mukavaa taas nousta”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigasta Ykköseen takaisin viime kauden päätteeksi pudonnut Turun Palloseura on rakentanut uutta joukkuettaan hiljalleen. Tällä hetkellä rosteri on sekoitus kokemusta ja nuorta osaamista.

Yksi kokeneen osaston nimistä on Jani Virtanen, joka on tällä hetkellä kiinnitettynä seuraan pätkäsopimuksella.

Jani Virtanen, teit TPS:n kanssa vain kahden kuukauden mittaisen koesopimuksen. Kerrotko vähän tämän taustoja?

– Se sopimus ilmaistiin ehkä vähän väärin. Jos haluaa pelata Suomen Cupissa, niin pitää olla sopimus tehtynä. Kyllä tässä olisi haluja vetää Tepsissä koko kausi. Se on minun puoleltani aika selvää, Virtanen kertoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Olet päässyt pelaamaan parissa ottelussa Suomen Cupissa, miltä meno on näyttänyt?

– TPV ja EIF tuntui siltä, että heillä on rosteri vähän auki. KTP:llä näytti olevan ihan hyvin asiat ja se tulee varmasti olemaan kärkiporukoita ensi vuonna.

Mitä sinulle merkitsisi jatkoonpääsy lohkovaiheesta?

– Annan sille todella isoa arvoa. Tämä on kumminkin Suomen Cup, vaikka alku onkin lohkomuodossa. Siitä se periaatteessa alkaa ja pelit ovat yhdestä poikki. Haluamme mahdollisimman pitkälle. Kaikki pelit, missä on vähääkään panosta, pitää yrittää voittaa. Tykkään tästä enemmän kuin Liigacupista. Niistä peleistä tuli lopulta vain harjoituspelejä.

Minkälainen nippu teillä on mielestäsi tänä vuonna kasassa?

– Pystyn vertaamaan muihin edellisiin talviin, niin mielestäni näyttää ihan hyvältä. Puolustusrivi on ehkä vielä vähän kapea. Keskikentälle ja hyökkäykseen meillä on hyvin äijiä, taitava keskikenttäpelaaja arvioi.

Onko joukkueenne mielestäsi tarpeeksi laadukas, jotta se voisi nousta heti takaisin Veikkausliigaan?

– On. Pelaajatilanne on hyvä. Nimilista on Ykköseen mielestäni aika kova.

Mitkä joukkueet ovat teidän päävastustajat Ykkösessä?

– Oulu, Kotka, Jaro ja Haka. Uskon, että noiden kesken nousu ratkaistaan. Olisi kyllä mukavaa taas nousta.

Kuinka iso pettymys se lopulta oli pudota heti takaisin Ykköseen?

– Todella iso.

– Mulla on aina vähä silleen, että jos peli on selvä ja tiputaan suoraan, niin ok. Mutta nyt oltiin parempi joukkue mielestäni kuin MIFK. Sarja on kuitenkin pitkä ja kaikennäköistä tapahtuu. Jos oltaisiin ansaittu sarjapaikka, me oltaisiin säilytty.

– Tippuminen oli kuitenkin tosi harmillista, koska juuri noustiin ja oli hyvä boogie kaikkien vaikeuksien jälkeen. Monelle tuo syksy ja alkutalvi oli varmasti raskasta aikaa.

Voit varmasti myöntää, että et saanut niin paljon peliaikaa viime kaudella kuin olisit halunnut. Harmittiko myös tämä sinua?

Oli se aika raskasta. Toki jos joukkue pärjää ja voittaa, niin mulla ei ole sanottavaa. Olisin ehkä voinut tehdä sitten kentällä enemmän.

Olitko pelijärjestelmän uhri?

– En ollut pelijärjestelmän uhri. Onni (Valakari)oli keskikentän kymppipaikka ja kun hän lähti ulkomaille, mä tulin siihen muutamaksi peliksi. Sitten muutimme ryhmityksen muotoon 4-4-2 ja tuli suoraviivainen pelityyli. Ehkä se ei ole sellainen minun juttu. Se on kuitenkin ollutta ja mennyttä, Virtanen painottaa ja suuntaa katseet tulevaan.

TPS kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan vieraissa AC Kajaanin lauantaina klo 19.00. Virtanen ei ole itse tällä kertaa kokoonpanossa mukana flunssan vuoksi.

Kaikki Suomen cupin ottelut nähdään suorina lähetyksinä Ruudussa.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.