FIFA on jakanut vuodesta 2009 lähtien Puskas-palkinnon vuoden komeimmasta maalista. Palkinnon voi voittaa mies- tai naispelaaja, joka on tehnyt maalin seurajoukkueottelussa tai maaottelussa. Voittoon on pystynyt kymmenen vuoden aikana muun muassa malesialaispelaaja Mohd Faiz Subri, mutta on pysti mennyt todellisille jalkapallomaailman supertähdillekin. Puskasin ovat pokanneet Cristiano Ronaldo, Neymar, Zlatan Ibrahimovic sekä viime vuonna Mohamed Salah, joskin hieman kyseenalaisesti.

Tiistaina pelattu Real Madrid-Ajax tarjosi hollantilaisjoukkueen leiristä useita upeita maaleja – Lasse Schönen loistokas vapaapotkumaali etunenässä. Todellinen Puskas-ehdokas tehtiin kuitenkin Englannin Mestaruussarjassa samaan aikaan pelatussa Derby-Wigan -ottelussa.

Wigan johti peliä maalein 1-0, kunnes reilun tunnin kohdalla kotijoukkue iski. Scott Malone keskitti, ja vain viisi minuuttia aiemmin kentälle päässyt Mason Bennett esitti kerta kaikkiaan huikean taidonnäytteen. 22-vuotias hyökkääjä oli yli kymmenen metrin päässä maaliviivasta selin maaliin päin, mutta hän päätti ohjata pallon jalkapöydällään takanurkkaan. Hidastuksista päätellen suoritus oli täysin tarkoituksellinen ja onnistui sataprosenttisen nappiin. Mikäli allaoleva video ei näy, maalin voi katsoa myös tästä twiitistä.

Bennettin maalista innostuneena Malone teki Derbylle vielä 2-1 -maalin. Voiton myötä Derby katkaisi neljän ottelun tappioputkensa.

Derby County

@dcfcofficial
Can't. Stop. Watching. 🤩

Every angle of *THAT* finish from @MasonBennett20 last night... 👌

Incredible. 🔥

Mikään maalitykki Mason Bennett ei ole ikinä ollut, sillä osuma oli Derbyn omalle kasvatille vasta kauden toinen. Sillä Bennett teki oman yhden kauden maaliennätyksensä aikuisten sarjoissa.

Mutta ei se määrä, vaan se laatu. Ainakin tämän jutun laatija on puulla päähän lyöty, mikäli Bennettin nimeä ei löydy loppuvuodesta julkaistavalla Puskas-ehdokkaiden listalla. Helpolla tästä maalista ei paremmaksi panna.