Monet ihmettelivät silmiään pyöritellen, kun selvisi, että Qatar pelaa tämän vuoden Copa Américassa.

Vuoden 2022 MM-kisojen isäntämaasta odotettiin heittopussia. Qatar ei ole voittotiliään avannut, mutta heittopussiksi sitä ei voi silti kutsua.

Ensimmäisessä lohkopelissään se nousi kahden maalin tappioasemasta 2-2-tasapeliin Paraguayta vastaan. Toisessa ottelussaan Qatar hävisi Duván Zapatan viime hetken maalilla Kolumbialle 0-1.

Tänään, sunnuntaina, Qataria odottaa jälleen iso haaste. Se kohtaa Argentiinan, joka oli turnaukseen lähdettäessä yksi suosikeista.

Argentiinan pelissä on ollut kuitenkin suuria ongelmia. Se hävisi ensimmäisessä pelissään Kolumbialle 0-2 ja pelasi toisessa Paraguan kanssa 1-1-tasapelin.

Häviö illan ottelussa merkitsee satavarmaa putoamista sekä Qatarille että Argentiinalle. Myös tasapeli merkitsee Argentiinan putoamista, eikä se Qatariakaan vielä pelasta. Jatkopaikkoihin vaikuttavat myös toisessa lohkossa maanantain ja tiistain välisenä yönä pelattavat ottelut.

Argentiina on luonnollisesti suuri ennakkosuosikki, mutta sillä ja sen tähtikapteenilla Lionel Messillä on myös valtavasti isommat paineet niskassaan. Qatarin päävalmentaja Félix Sánchez haluaa ottaa tilanteesta kaiken irti.

– Pitää paikkaansa, että meitä ei tunneta järin hyvin Etelä-Amerikassa, mutta meillä on superammattimaisia pelaajia. Me olemme tulleet kilpailemaan, emmekä ottamaan kuvia Messin kanssa, kommentoi Sánchez Goalin mukaan.

– Argentiina on suosikki, ja heidän on pakko voittaa. Me yritämme kilpailla mahtavaa joukkuetta vastaan, jolla on maailman paras pelaaja.

– Meillä on mahdollisuus mennä jatkoon, ja se on tässä jännittävää. Ei se, että meillä on mahdollisuus pudottaa Argentiinan kaltainen jättiläinen.

Argentiina on ollut hyökkäyspäässä todella hampaaton. Messi on iskenyt joukkueen toistaiseksi ainoan maalin rangaistuspotkusta. Sánchez tietää kuitenkin, että Barcelonan tähtihyökkääjää ja hänen kavereitaan ei sovi aliarvioida parin heikomman esityksen takia.

– Messi voi ratkaista minkä tahansa pelin. Sadat valmentajat ovat käyttäneet vuosia miettien, miten hänet voi pysäyttää, mutta siihen ei ole mitään maagista reseptiä. Kaikki riippuu Leon jaloista.

– Häntä on todella vaikea pysäyttää, vaikka siihen keskittyisi kuinka paljon, mutta yritämme estää häntä osallistumasta peliin hyökkäyskolmanneksella.