Futisväen käytöksellään kiehumaan saanut Kamerun sai arvovaltaisen puolustajan – puolustuspuheelle murskakritiikki

© Kuva: Getty Images

Naisten MM-turnauksen päivän puheenaihe on ollut Kamerunin joukkueen käytös. Kamerun hävisi Englannille neljännesvälierissä maalein 0-3, mutta kiukutteli, protestoi ja harkitsi ilmeisesti hetken jopa ottelun kesken jättämistä oltuaan tyytymätön tuomarin päätöksiin (lue lisää ottelusta).

Kamerunia on sen jälkeen riepoteltu sekä mediassa että sosiaalisessa mediassa jyrkin sanankääntein. Myös Englannin päävalmentaja Phil Neville oli käärmeissään. Entinen maajoukkuepuolustaja julisti Kamerunin käytöksen ”häpeälliseksi” ja sanoi, ettei hän ja Englannin joukkue nauttinut pelistä tippaakaan.

Kamerunin joukkue sai kuitenkin myös arvovaltaisen puolustajan, kun neljä kertaa maailman parhaaksi maalivahdiksi valittu Hope Solo yritti ymmärtää kamerunilaisten käytöstä. 37-vuotias Solo valittiin kaksien edellisten kisojen parhaaksi maalivahdiksi, ja hän puolusteli Kamerunia pelin jälkeen näin:

– Tällä Kamerunin joukkueella ei ole resursseja eikä heidän maassaan ole laadukasta valmennusta. Meidän täytyy yrittää ymmärtää sitä. Ehkä heille ei oltu edes kerrottu säännöistä ja pelin kehitystä, joten heille täytyy osoittaa myös vähän myötätuntoa, Solo totesi The Starin mukaan.

Kun yhdysvaltalainen myös twiittasi tukensa Kamerunin joukkueelle, noustiin twiitin kommenttikentässä lopullisesti takajaloilleen.

– Kamerun osoitti päivän tunteikkaassa ottelussa lannistumattoman henkensä. Hyvin tehty turnauksen aikana, Kamerun, Solo twiittasi.

Vastauksissa ei veräjänvartijalle sympatiaa herunut. Muun muassa näin Solon twiittiin vastattiin:

– He ovat häpeäksi lajille ja turnaukselle. Kyynärpäälyönnistä tallomiseen, kiukutteluun ja selvään purnaamiseen. Vastenmielinen esimerkki nuorille pelaajille.

– Tuon jälkeen Kamerun ei ansaitse aplodeja.

– Toivon, että tämä twiitti on vitsi! Täysin häpeällistä tänään!

– Joskus Twitter saa sinut sanattomaksi. Tämä on yksi niistä kerroista.


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!