AC Milanin ensi kauden joukkueen rakentaminen otti aimo harppauksen, kun valmentajaksi nimitettiin torstaina Sampdoriasta saapunut Marco Giampaolo. Giampaolo seuraa tehtävässä pestinsä omaehtoisesti jättänyttä Gennaro Gattusoa.

Milanin ympärillä liikkuu myös useita nimekkäitä pelaajahuhuja, mutta kaikkein merkittävin huhu koskee kuitenkin sitä, luopuuko Milan vapaaehtoisesti paikastaan Eurooppa-liigassa kaudella 2019-2020. Il Corriere della Sera kirjoitti viime viikolla, että Milan ja UEFA ovat lähellä sopimusta siitä, että seura jättäisi paikan vastaanottamatta. AC Milan sijoittui Serie A:ssa viidenneksi ja sai siten suoran paikan Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Jos Milan radikaaliin ratkaisuun päätyy, johtuu se siitä, että siten se saisi aikaa järjestellä talousongelmiaan. Vuoden vapaaehtoisella paussilla se voisi välttyä pidemmältä sanktiolta. AC Milanilla on ollut Financial Fair Playn kanssa vaikeuksia, ja UEFA uhkaa sen sulkemisella europeleistä pidemmäksikin aikaa. Mahdollinen kahden kauden sanktio estäisi Milanin pääsyn Mestarien liigaan kaudella 2020-2021, vaikka se sinne pelillisen menestyksen puolesta yltäisikin.

Mikäli AC Milan Eurooppa-liigasta luopuu, perisi sen paikan kilpailussa Torino.

[readmore from=AC Milan]

Samaan aikaan Milaniin huhutaan kuitenkin nimekkäitä vahvistuksia. Esillä ovat olleet muun muassa Javier Pastoren (PSG), Dani Ceballosin (Real Madrid) ja Andrej Kramaricin (Hoffenheim) nimet. Kaikkein lähimpänä uskotaan olevan 28-vuotiaan Kramaricin hankinta.

Skyn mukaan AC Milan ja Kramaricin agentti ovat jo päässeet sopimuksesta sopuun. Nyt odotellaan vain Milanin tarjousta Hoffenheimille. Kroatialaishyökkääjän sopimuksessa ei ole ulosostopykälää, ja siirtosumman uskotaan voivan nousta lähelle 50 miljoonaa euroa. Kramaric on 50 tekemällään maalilla Hoffenheimin pääsarjahistorian paras maalintekijä. Viime kaudella Kroatian maajoukkuekärki teki 37 kilpailullisessa ottelussa 22 maalia.

Lähteet: Sport, Transfermarkt ja Calciomercato