Vahvistus: Ilves teki huippuhankinnan – maajoukkuepuolustaja Janne Saksela siirtyy Tampereelle

© Kuva: Juha Tamminen

Tampereen Ilves on tehnyt ison pelaajahankinnan. Suomen A-maajoukkueestakin tuttu laitapuolustaja Janne Saksela siirtyy veikkausliigaseuraan puolitoistavuotisella sopimuksella hollantilaisen Sparta Rotterdamin riveistä.

Saksela, 26, ehti nousta Rotterdamin avainmiehistöön ennen hänen vakavaa polvivammaansa vuonna 2017. Pitkän sairasloman jälkeen Saksela kuitenkin palasi Rotterdamin rinkiin ja auttoi joukkueensa viime kaudella takaisin Hollannin pääsarjaan. Suomalaispuolustajan sopimusta ei kuitenkaan jatkettu.

Saksela, joka osaa pelata sekä laitapuolustajana että keskikentällä, kutsuttiin viimeksi Huuhkajiin marraskuussa 2018 Kasojen liiga -otteluita varten. Hän paljasti saaneensa sopimustarjouksia myös muualta Suomesta sekä ulkomailta.

– Pari loukkaantumista varjosti aikaani Hollannissa. Muuten viihdyin oikein hyvin. Aina kun olin kunnossa, niin sain peliaikaa ja matsit sujuivat. Futiskausi loppui siellä pari kuukautta sitten, Saksela kertoo Ilveksen nettisivuilla.

– Olen nyt harjoitellut Helsingissä omatoimisesti ja fysiikkavalmentajan kanssa. Oikeastaan koko kesän kävin sopimusneuvotteluja eri suuntiin, joten senkin takia oli tärkeää pitää itsensä kunnossa ja valmiina.

– Ilves on tällä hetkellä Suomen paras joukkue. Sellaista ei voi noin vain ohittaa. Tunnen Jallun (Wiss) entuudestaan nuorisomaajoukkueesta ja kävin hänen kanssaan antoisan keskustelun. Kun harkitsin vaihtoehtojani Suomessa, Ilveksestä tuli hyvä fiilis, Saksela vahvistaa.

– Odotan innolla pelejä Ilveksessä. Annan kaikkeni sen eteen, että otamme Veikkausliiga-mestaruuden tällä ja seuraavallakin kaudella.

Sakselan siirto on täysin sinetöity, joten joukkueen huippuhankinta on käytettävissä jo sunnuntain veikkausliigaottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan.