Yle: Petteri Forsell kertoo miten HJK aikoo päihittää Rigan – ”Vastaan tulee iso joukkue”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Helsingin Jalkapalloklubi kohtaa tänään latvialaisen Riga FC:n Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi vieraissa 1-1-lukemiin viime viikolla, joten HJK:n saumat viimeiselle karsintakierrokselle ovat vahvat.

Vierasmaalisäännön myötä HJK:lle riittäisi maaliton tasapeli jatkopaikan varmistamiseksi. Helsinkiläisten tuoreen huippuhankinnan Petteri Forsellin mukaan joukkue tulee kuitenkin keskittymään vahvasti hyökkäyspeliin.

– Tosi vaikea kuvitella, että ottelu päättyisi 0–0. Hyökkäämme hyvin ja toivon, että pystymme tekemään 1–2 maalia. Vastaan tulee iso joukkue, joka panostaa erikoistilanteisiin, Forsell kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Huuhkajien huippupelaaja pelasi ensimmäiset minuuttinsa HJK:n paidassa viime viikolla Rigaa vastaan. Forsell uskoo, että HJK:n saumat Eurooppa-liigan karsinnoissa olivat avaintekijä hänen siirrolleen.

– Luulen, että ne olivat sitä molempien kannalta. En tiedä, olisiko HJK halunnut minua ilman europelejä. Emme ole puhuneet siitä, mutta voisi kuvitella, että näin on, Forsell kertoi.

Jos HJK selviytyy illan Riga-ottelusta Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle, kohtaa se siellä tanskalaisen FC Kööpenhaminan. HJK pelasi viimeksi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa kaudella 2014–2015, jolloin helsinkiläisten alapuolle jäi nimenomaan FC Kööpenhamina.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!
Edellinen artikkeliAthletic Bilbao – Barcelona: Uusi kausi ryminällä käyntiin
Seuraava artikkeliRigan päävalmentaja uskoo HJK:n olevan vahvoilla kotiyleisönsä edessä: ”Tekonurmi ei kuitenkaan ole ongelma”