Mestarien liigan lohkovaiheen toinen kierros alkoi yllätyksellä, kun Club Brugge haki Espanjasta pisteen Real Madridilta. Loppunumerot kirjattiin numeroin 2-2 Bruggen johdettua peliä avausjaksolla kahden maalin erolla.

Club Brugge ei totisesti ollut tullut Santiago Bernabéulle nöyristelemään. 21-vuotias nigerialaishyökkääjä Emmanuel Dennis pani pallon kahdesti Thibaut Courtois’n selän taakse, ja vei belgialaisvieraat tauolle 2-0 -johdossa. Dennisin molemmissa maaleissa miehellä näytti olevan askelmerkit sekaisin, mutta taidolla tai onnella hän laittoi pallon kahdesti verkkoon. Jälkimmäistä osumaa edelsi Luka Modricin paha virhe.

Kiitosta yllätysjohdosta saa myös Bruggen maalivahti Simon Mignolet, joka otti pari erinomaista torjuntaa.

Dennisiltä ei totisesti itseluottamusta puuttunut, sillä hän tuuletti maaliaan Cristiano Ronaldolta kopioidulla hyppytuuletuksella, portugalilaisen vanhalla kotistadionilla.

Tauolla Realin valmentaja Zinedine Zidane teki radikaalin ratkaisun vaihtaen maalivahtia. Ykkösvahti Thibaut Courtois’ta nöyryytettiin ja hän sai tehdä tilaa Alphonse Areolalle. Samalla myös Marcelo korvasi Nachon.

BettingOdds

@BettingOddsUK
🤷‍♂️ Thibaut Courtois has conceded 12 goals in 7 games in the Champions League since he signed for Real Madrid

It took Keylor Navas 19 games to concede the same amount for the club...

#RMABRU

Kun peliä oli pelattu 58 minuuttia, teki Real Madrid ensimmäisen maalinsa tämän kauden Mestarien liigassa. Sergio Ramosin puskema maali hylättiin aluksi paitsiona, mutta videotarkistus pelasti kotijoukkueen. Hidastus osoitti Bruggen puolustajan olleen ehkä sentin tai kaksi Ramosta alempana. Osuma oli samalla Bruggen ensimmäinen takaiskumaali tämän kauden Mestarien liigassa.

Real Madridin loppukiriä helpotti se, että vieraiden keskikenttämies Ruud Vormer ajettiin kahdella keltaisella ulos, kun peliä oli pelattu 84 minuuttia. Ensimmäisen varoituksensa hollantilainen oli saanut vain kuusi minuuttia aiemmin. Vormerin rikettä seuranneesta vapaapotkusta syntyikin Real Madridin tasoitus. Toni Kroos tarjoili ja Casemiro sijoitti pallon maaliin.

Enempää maaleja ei nähty, joten Real Madrid avasi pistetilinsä 2-2 -tasapelillä. Ennen ottelua tulos olisi luonnollisesti ollut iso pettymys, mutta oltuaan kahden maalin takaa-ajoasemassa lienee Real jossain määrin tyytyväinen saatuaan ottelusta edes pisteen. PSG-laina Areola on pelannut Realin maalilla nyt puolitoista ottelua, eikä ole päästänyt vielä maaliakaan.

Coral

@Coral
Real Madrid have failed to win in their last three home games in the Champions League:

0-3 vs. CSKA Moscow
1-4 vs. Ajax
2-2 vs. Club Brugge

Toisessa alkuillan ottelussa Shakhtar Donetsk kukisti Atalantan 2-1. Voittomaalin teki lisäajan 5. minuutilla 20-vuotias israelilainen Manor Solomon. Tappio oli Atalantalle Mestarien liigassa jo toinen.