Tuore ehdotus käsittelyyn – palaavatko TOP 4 -liigojen seurat Mestarien liigan karsintoihin?

© Kuva: Getty Images

Kuten hyvin tiedetään, ollaan seurajoukkueiden eurokilpailuihin kaavailemassa suuria muutoksia. Kolmas eurokilpailu, niin sanottu ”Konferenssiliiga” käynnistyy syksyllä 2021, ja myös Mestarien liigaan ollaan hiomassa muutoksia.

Euroopan seurajoukkueiden järjestö ECA on ajanut Mestarien liigaan mallia, jossa paikkoja karsintojen kautta lohkovaiheeseen jaettaisiin vielä nykyistäkin vähemmän. Sen sijaan Mestarien liigasta voisi pudota ja sinne nousta. Tämä ehdotus on kuitenkin aiheuttanut suurta vastustusta muun muassa kaikissa Euroopan suurimmissa liigoissa.

Nyt Euroopan jalkapallosarjojen liitto on tekemässä kilpailevan ehdotuksen, josta on määrä keskustella Lontoossa ensi viikolla. Ehdotuksen mukaan otettaisiin askel kohti menneisyyttä, ja jatkossa taas Valioliigan, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan nelonen joutuisi karsimaan paikastaan Mestarien liigan lohkovaiheessa. Kunkin TOP 4 -liigan kolme parasta saisivat lohkovaiheeseen automaattisen paikan.

– Luulen, että se sopisi isoille liigoille, jos niitä kaikkia kohdeltaisiin samalla tavalla, järjestön puheenjohtaja Lars-Christer Olsson totesi Guardianin mukaan.

– Jos Valioliigalle annettaisiin neljä paikkaa, mutta Bundesliigalta otettaisiin yksi pois, meillä olisi ongelma. Isot liigat ovat valmiita keskusteluun muutoksista, jos ne ovat samalla viivalla.

Mikäli Euroopan liigojen ehdotus hyväksyttäisiin, voisi muutos astua Olssonin mielestä voimaan jo kaudelle 2021-2022.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.