Suomi saavutti historiallisen arvokisapaikan miesten jalkapallossa, kun Liechtenstein kaatui EM-karsinnoissa maalein 3-0. Samalla Huuhkajat varmisti paikkansa ensi kesän EM-kisoissa.

Suomella on vielä yksi EM-karsintaottelu pelaamatta, mutta kiinnostus kohdistuu jo EM-lopputurnaukseen. Milloin lohkot arvotaan, keitä Suomi voi saada vastaansa ja missä Suomi pelaa?

Moni kysymys on vielä auki, mutta yksi asia tiedetään varmasti: EM-kisojen lohkoarvonnat järjestetään Bukarestissa 30. marraskuuta kello 19 Suomen aikaa.

Kisoihin pääsee yhteensä 24 maata, jotka jaetaan kuuteen neljän joukkueen lohkoon. Näin ollen arvonnoissa on neljä eri koria. Joukkueet saavat korisijoituksensa seuraavilla perusteilla (alla mainitussa järjestyksessä):

  1. Lopullinen sijoitus karsintalohkossa
  2. Pistemäärä karsinnoissa
  3. Maaliero karsinnoissa
  4. Tehdyt maalit karsinnoissa
  5. Tehdyt vierasmaalit karsinnoissa
  6. Voittojen määrä karsinnoissa
  7. Vierasvoittojen määrä karsinnoissa
  8. Kurinpitopisteiden määrä karsinnoissa (keltaiset ja punaiset kortit määräävät pisteet)
  9. Sijoitus Nations Leaguen rankingissa

Lisäksi kaikki kisoihin mukaan pääsevät isäntäkaupunkimaat sijoitetaan automaattisesti seuraaviin lohkoihin:

  • Lohko A: Italia, Azerbaidzan
  • Lohko B: Venäjä, Tanska
  • Lohko C: Hollanti, Romania
  • Lohko D: Englanti, Skotlanti
  • Lohko E: Espanja, Irlanti
  • Lohko F: Saksa, Unkari

Liput, televisiointi, otteluohjelma – kaikki EM-kisoista erikoissivullamme!

Toistaiseksi kisapaikkansa ovat varmistaneet Belgia, Italia, Venäjä, Puola, Ukraina, Espanja, Turkki, Ranska, Englanti, Tshekki, Suomi ja Ruotsi. Näistä ainakin Englanti, Ukraina, Espanja, Ranska, Belgia ja Italia sijoittuvat rankingissa Suomen edelle. Huuhkajat ei siis ole ainakaan ykköskorissa. On melko todennäköistä, ettei Suomi ole myöskään kakkoskorissa, sillä pelkkiä lohkovoittajia on aikanaan kymmenen eikä Suomi ole yksi niistä.

Joka tapauksessa seuraavan kahden viikon aikana saadaan paljon lisää vastauksia, ja 30.11. nähdään, mihin lohkoon Suomi ja muut EM-maat päätyvät.

LUE MYÖS: Näin voit hankkia itsellesi liput Huuhkajien EM-otteluihin

LUE MYÖS: Suomen pukukopissa pidettiin ennen ratkaisuottelua koskettava puhe – äänessä ei ollut kapteeni tai päävalmentaja

LUE MYÖS: Lukas Hradeckylla oli eriävä mielipide Markku Kanervan lauantaisista harjoituksista: ”Ja v*tut – sori vaan”

LUE MYÖS: Markku Kanerva kommentoi fanien ryntäystä kentälle: ”Säännöt on tehty noudatettaviksi”

LUE MYÖS: Kylmät väreet! Huuhkajien mielettömälle uroteolle osoitettiin suosiota yli lajirajojen Jääkiekkoliigassa – ”Suomi! Suomi! Suomi!”