Suomen luottotoppari Joona Toivio ei turhia selitellyt, kun häneltä kyseltiin tunnelmia EM-kisapaikan varmistuttua.

– Ihan hyvältä, Toivio kuittasi kysymykseen, miltä hänestä tuntuu.

Paulus Arajuuren vierellä luotettavan taisteluparin keskuspuolustuksessa jo pitkään muodostanut Toivio, 31, vaikutti median eteen saapuessaan hyvin mietteliäältä. Hän epäili, ettei ole vieläkään ymmärtänyt tai sisäistänyt sitä, että Suomi toden totta pelaa perjantai-iltana Liechtensteinista tulleen 3-0-voiton myötä ensi kesän EM-kisoissa.

– Olemme tehneet aika pitkään töitä tätä unelmaa kohti, ja vihdoin sai sen maaliin ja sen unelman saavutettua, se on ihan uskomatonta, Toivio selitti.

Mikä Suomen joukkueessa sitten on niin ihmeellistä?

– Se on tämä joukkue. Minusta Luke (maalivahti Lukas Hradecky) sanoi sen itse asiassa hemmetin hyvin äsken saunassa, että olemme iso ryhmä kavereita jotka pelaavat futista. Se on se, Toivio sanoi ja jatkoi:

– Kentällä tiedät sataprosenttisella varmuudella, että kun menet palloon, ja jos häviät sen, siellä takana on joku toinen joka ottaa sen. Minusta se on se isoin juttu, mikä tämän joukkueen tekee niin helvetin hyväksi.

LUE MYÖS: Näin voit hankkia itsellesi liput Huuhkajien EM-otteluihin

LUE MYÖS: Milloin Suomi saa tietää vastustajansa EM-kisoissa? Tässä kaikki arvonnoista

LUE MYÖS: Suomen pukukopissa pidettiin ennen ratkaisuottelua koskettava puhe – äänessä ei ollut kapteeni tai päävalmentaja

LUE MYÖS: Lukas Hradeckylla oli eriävä mielipide Markku Kanervan lauantaisista harjoituksista: ”Ja v*tut – sori vaan”

LUE MYÖS: Markku Kanerva kommentoi fanien ryntäystä kentälle: ”Säännöt on tehty noudatettaviksi”

LUE MYÖS: Kylmät väreet! Huuhkajien mielettömälle uroteolle osoitettiin suosiota yli lajirajojen Jääkiekkoliigassa – ”Suomi! Suomi! Suomi!”