PS Kemi Kings putosi Veikkausliigasta kauden 2018 päätteeksi, pelattuaan pääsarjassa kolme kautta. Samana vuonna JJK koki sarjatasoa alempana toisen peräkkäisen putoamisen.

Kummankaan murheet eivät loppuneet tähän, sillä Kemissä ja Jyväskylässä ei pelattu kaudella 2019 sen paremmin Ykköstä kuin Kakkostakaan. PS Kemi Oy asetettiin konkurssiin maaliskuussa 2019. JJK:n taustayhtiö puolestaan lopetti toimintansa jo helmikuussa taloudellisten syiden vuoksi.

JJK jatkoi pelaamista tänä vuonna Kolmosessa ja samalle sarjatasolle päätyi myös PS Kemin raunioille perustettu Kemi City FC. Molempien kausi oli lopulta urheilullinen menestys, sillä kauden päätteeksi juhlittiin nousua Kakkoseen.

Ootsi tekee paluun

Kakkosen alustavan lohkojaon mukaan Kemi City FC ja JJK nähdään kaudella 2020 samassa lohkossa. Kummankin riveissä nähdään myös tuttuja kasvoja, sillä molemmat seurat ovat tiedottaneet vanhojen tuttujen paluista seuroihin.

Kemi City FC kertoi tiistaina, että uutena edustusjoukkueen päävalmentajana aloittaa Jari Åhman. 48-vuotiaan ”Ootsin” sopimus on mallia 1+1. Apuvalmentajana jatkaa pitkän linjan kemiläismaalivahti Mikko Vilmunen.

Åhman aloitti PS Kemin apulaisvalmentajana jo kaudella 2013, ja nousi päävalmentajaksi kaksi vuotta myöhemmin. Juuri Åhmanin johdolla Kemi nousi sensaatiomaisesti Veikkausliigaan kauden 2015 päätteeksi. Åhman sai Kemistä lähtöpassit kesäkuussa 2018 kehnojen tulosten vuoksi.

Åhman on syntynyt Kemissä, hän pelasi koko pelaajauransa eri kemiläisseuroissa ja on myös valmentanut ainoastaan Kemissä. Puolentoista vuoden tauon jälkeen mies on täynnä intoa.

– Valmentajan tehtävä on yksi parhaimmista mitä tiedän, joten erittäin innostuneesti olen taas lähdössä mukaan. Tietenkin nyt ollaan eri pisteessä kuin viime kerralla, mutta haasteet kehittävät aina, Åhman toteaa Kemi City FC:n kotisivuilla.

PS Kemi Kings

@pskemikings
Kemi Cityn uusi valmentaja on Jari Åhman! #kemicityfc #kakkonen #macronfinland #redstrikesports

The new manager of Kemi City is Jari Åhman!

kemicityfc.wixsite.com/kemicity/post/…

Myös JJK tiedotti äskettäin seuraikonin jatkosta. 34-vuotias Mikko Manninen ei hylännyt JJK:ta hädän hetkelläkään, pelasi seuran riveissä myös Kolmosta ja jatkaa samassa joukkueessa myös Kakkosessa. Tuoreeseen jatkopahviin sisältyy myös optio kaudesta 2021.

Korpilahdelta kotoisin oleva Manninen siirtyi JJK:hon 15-vuotiaana ja on edustanut seuraa valtaosan urastaan. Vuosina 2005-2010 Manninen pelasi Veikkausliigaa Hakassa ja TPS:ssä, kunnes palasi takaisin Jyväskylään kaudelle 2011. Mannisen maalit nostivat JJK:n Veikkausliigaan kauden 2016 päätteeksi.

Viime vuosina Manninen on ottanut suurta roolia myös valmennuspuolella. Hän on valmentanut JJK:n A- ja B-nuoria sekä myös edustusjoukkuetta. Viime kaudella Manninen valmensi pelaamisen ohessa Naisten Liigassa pelaavaa JyPK:iä. Ensi vuonna hän aloittaa JJK Juniorien valmennuspäällikkönä.

– Päätös pelaajauran jatkamisesta työni ohella oli helppo siksi, että haluan antaa oman panokseni itselle tärkeän seuran uudelleen rakentamisessa ja siinä, että seuran nykyisillä ja tulevilla junioripelaajilla on jatkossakin ehjä pelaajapolku, joka mahdollistaa pelaajien eteenpäin pääsemisen ja kehittymisen täällä omassa kaupungissa, Manninen perustelee päätöstään seuran tiedotteessa.

JJK Jyväskylä

@JJK1923
NO NYT! Mikko ”Manu” Manninen on allekirjoittanut jatkosopimuksen JJK:n kanssa, joten jyväskyläläisyleisö pääsee nauttimaan kettutaikurin otteista kentällä myös tulevalla kaudella Kakkosessa. Lue lisää: jjk.fi/uutiset/mikko-… #ootmunjjk #onvainyksi #manu

JJK saa riveihinsä myös paluumuuttajan, sillä 24-vuotias seuran oma kasvatti Severi Vielma palaa Jyväskylään 1+1 -vuotisella sopimuksella. Topparina pelaava Vielma nousi JJK:n edustusjoukkueeseen jo veikkausliigakaudella 2013. Kaikkiaan Vielma on pelannut Veikkausliigassa 32 ja Ykkösessäkin liki 40 ottelua.

Kaudeksi 2019 Vielma sai sopimuksen Ykkösen EIF:ään. Hän kuitenkin koki polvivamman heti kauden avausottelussa ja koko kausi päättyi siihen. Kuntouttaessaan polveaan Tammisaaressa Vielma sai kipinän valmentamiseen ja hän onkin parhaillaan Uefa B -valmentajakurssilla.

– Mahtava fiilis palata rakkaaseen seuraan ja Kettupaitaan! Kolmosen kauden aikana JJK sai yllättävänkin paljon näkyvyyttä ja katsojamäärät olivat todella komeita, Vielma hehkuttaa.

JJK Jyväskylä

@JJK1923
JJK saa ensi kaudelle Kakkoseen kovan paluumuuttajan ja aimo tukun Veikkausliiga-kokemusta, kun JJK-kasvatti Severi Vielma palaa Kettupaitaan! Tervetuloa kotiin @SeveriVielma
Lue lisää: jjk.fi/uutiset/severi… #ootmunjjk #jjk #kakkonen

Uusvanha kasvo JJK:ssa on myös seuran myynti- ja markkinointijohtajaksi palannut Joni Vesalainen, joka on työskennellyt viime vuodet SJK:ssa.

Kemi ja JJK nousivat Kakkoseen, johon puolestaan Ykkösestä putosi TPV. Myös tamperelaisilla oli tiedotettavaa, sillä seuran uutena päävalmentajana aloittaa Mikko Innanen. 37-vuotias Innanen solmi TPV:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Hän on TPV:n oma kasvatti.

– 20 vuotta sitten pelasin B-juniorina ensimmäisen liigaotteluni TPV:ssä ja nyt tietyllä tavalla ympyrä sulkeutuu aloittaessani raakileena joukkueen päävalmentajana, sanoo Innanen TPV:n tiedotteessa.

Valtaosan pelaajaurastaan, kaikkiaan 13 kautta, Innanen pelasi Valkeakosken Hakassa. Hän voitti Hakassa muun muassa kaksi suomenmestaruutta. Kaikkiaan Innasen tilillä on 260 Veikkausliigaa, joissa maaleja syntyi 59. Innanen pelasi myös runsaasti otteluita Suomen nuorisomaajoukkueissa.

Innasen peliura päättyi kauden 2017 päätteeksi. Tuolloin hän siirtyi TPV:n apulaisvalmentajaksi ja joukkueenjohtajaksi.

– Silloin 20 vuotta sitten en olisi uskonut löytäväni itseni jonain päivänä saman joukkueen päävalmentajan tehtävästä. Olen uuden edessä ja vaikka olen ollut mukana pitkään, niin tarkkaan en osaa sanoa, mitä kaikkea eteeni tulee, Innanen jatkaa.

Tampereen Pallo-Veikot

@TPV1930
Mikko Innanen aloittaa 1.12. Kakkosessa pelaavan TPV:n päävalmentajana. tpv.fi/index.php/uuti… @MiestenK