FC Haka hankki Veikkausliigassa viime kaudella pelanneen nuoren topparin – Teemu Tainio näkee paljon potentiaalia: ”Ollut todella vakuuttava”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan nousijajoukkue FC Haka on solminut yksivuotisen sopimuksen toppari Jonas Häkkisen, 20, kanssa.

Viime kesänä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa debytoinut Häkkinen on saanut jalkapallokoulutuksensa Vancouverissa. Puolustajalla on Suomen ja Kanadan passit, ja hän on asunut elämästään vain vuoden Suomessa siitäkin huolimatta, että molemmat vanhemmat ovat suomalaisia.

Viime kaudella Häkkinen pelasi ensimmäiset pelinsä Veikkausliigassa VPS:n paidassa. ”Vepsussa” Häkkinen pelasi isot minuutit. Tilille kertyi 26 sarjaottelua, joissa hän oli 24 kertaa avauskokoonpanossa.

Nyt nuorukaisen liigaura jatkuu Valkeakoskella.

– Harjoituksissa on ollut todella hyvä meininki. Tavoitteena on luonnollisesti saada ensi kesänä mahdollisimman paljon peliaikaa, Häkkinen kertoi Hakan sivuilla.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainion mukaan Häkkisellä on tulevalla kaudella kaikki eväät lopulliseen läpimurtoon liigassa.

– Jonas on ollut meidän kanssamme kaksi viikkoa ja hän on ollut todella vakuuttava. Näen hänessä paljon potentiaalia, Tainio toteaa.

– Tiettyjä juttuja pitää totta kai kehittää, mutta pidän hänen tavastaan haluta oppia koko ajan. Jonas tuo meille yhden kauden verran kokemusta Veikkausliigasta, mitä meillä ei todellakaan ole liikaa.