Joel Pohjanpalo vapautettiin ylinopeussyytteistä – myös auton ajaja jäi rangaistuksetta

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa KuPS - RoPS! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Tuoreiden siirtohuhujen keskellä oleva Joel Pohjanpalo saa huoahtaa helpotuksesta. 25-vuotias suomalaishyökkääjä ei saa rangaistusta siitä, että hänen nimissään olevalla autolla ajettiin Düsseldorfin keskustan tuntumassa huomattavaa ylinopeutta huhtikuussa 2019.

Pohjanpalo oli jo itse selvittänyt tapauksen tultua julki, että hän ei istunut auton ratissa silloin, kun tutka kohtalokkaasti välähti. Nyt düsseldorfilainen oikeusistuin on tullut samaan johtopäätökseen.

Bild kertoo tapausta selvittäneen henkilön vakuuttuneen siitä, että autoa ei ajanut Joel Pohjanpalo. Ajaja oli sen sijaan Pohjanpalon suomalainen ystävä, joka oli jalkapalloilijan luona kyläilemässä. Näin Pohjanpalo oli jo julkisesti kertonutkin. Kyseinen ystävä oli jopa oikeusistunnossa henkilökohtaisesti paikalla.

Tutkija vertaili kuvassa näkyvän henkilön hiuksia, suuta ja korvalehtiä Pohjanpaloon ja tuli johtopäätökseen, ettei kameraan tallentunut henkilö ollut Bayer Leverkusenin jalkapalloilija. Pohjanpalo itse oli samaan aikaan Bayer Leverkusenin kotistadionin uumenissa kuntouttamassa itseään.

Myöskään autoa ajaneelle henkilölle ei ylinopeudesta minkäänlaista rangaistusta seuraa, sillä rikos on päässyt jo vanhenemaan. Kuljettaja olisi pitänyt asettaa syytteeseen korkeintaan kolme kuukautta tapahtumahetken jälkeen, jotta rangaistus olisi ollut mahdollinen. Näin niin auton omistaja kuin sitä lainannut henkilökin selvisivät ylinopeudesta ilman sakkoja ja ajokieltoa.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Suomen Cupissa KuPS - RoPS! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!