AC Milanin tähtihyökkääjän Zlatan Ibrahimovićin mukaan kokemuksen puute oli yksi iso syy sille, miksi hänen joukkueensa romahti täydellisesti sunnuntaina Milanon paikallisottelussa Internazionalea vastaan.

Tammikuussa Milaniin palannut Ibrahimović, 38, pelasi sunnuntaina ensimmäistä kertaa Derby della Madonninassa lähes kahdeksaan vuoteen. Ruotsalaistähti näytti jo johdattavan Rossoneria kohti voittoa, kun hän syötti joukkueensa ensimmäisen maalin ja vastasi itse toisesta, mutta tauolla ääni kellossa muuttui. Inter tuli toisella puoliajalla kymmenessä minuutissa tasoihin ja vei lopulta ottelun nimiinsä maalein 4-2 nousten samalla Serie A:n piikkipaikalle.

– Sitä on vaikea selittää, kommentoi Ibrahimović Sky Sport Italialle.

– Tauolla sanoimme itsellemme, että tauon jälkeiset 15 minuuttia ovat ratkaisevia, ja sen vartin aikana me päästimme kaksi maalia.

– Me lopetimme pelaamisen, lakkasimme uskomasta itseemme, lopetimme prässäämisen, emmekä syötelleet tarpeeksi. Tasoitusmaalin jälkeen kaikki romahti.

– Minusta kokemuksella on siinä iso rooli, koska on tiedettävä, miten pitää peli hallinnassa kahden maalin johdossa.

– Se on outoa, koska ensimmäinen puoliaikamme oli käytännössä täydellinen. Odotin Interiltä enemmän. Ensimmäisen jakson perusteella se ei vaikuttanut joukkueelta, joka ansaitsee toisen sijan sarjataulukossa. Tauon jälkeen se vaikutti siltä.

AC Milanin päävalmentaja Stefano Pioli allekirjoitti Ibrahimovićin näkemyksen siitä, että kokeneempi joukkue vei voiton.

– Ensimmäisellä jaksolla strategiamme toimi todella hyvin ja olisimme ehkä ansainneet isommankin johdon, kertasi Pioli Sky Sport Italialle.

– Valitettavasti sitten tuli kaksi tilannetta, joissa meidän olisi pitänyt pelata paljon paremmin. Ne tilanteet muuttivat ottelun henkisellä tasolla.

Stefano Pioli on valmentanut AC Milania viime lokakuusta lähtien. Kuva: Getty Images

– Inter on paljon meitä kokeneempi joukkue ja tottunut pelaamaan tietynlaisia otteluja. Meillä oli myös epäonnea, sillä osuimme tolppaan kahdesti.

Piolin mukaan hänen pelaajansa luistivat puolustuspään velvollisuuksistaan.

– Olen vihainen pelaajilleni, koska meillä oli tiettyjä puolustuspään tehtäviä noissa tilanteissa. Meitä rangaistiin heti, kun luistimme niistä.

– Se on sääli, koska peli oli meidän hallinnassamme. Se näytti siltä kuin välillämme ei olisi 19 pisteen eroa. Meillä oli puolustusvelvoitteemme, mutta emme huolehtineet niistä.

– Se oli ehdottomasti koko kauden paras ensimmäinen puoliaikamme, mutta me hävisimme derbyn, jota olimme voittamassa. Meidän on jatkettava rakentamista siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla jäimme. Meidän on analysoitava tämä ottelu kokonaisuutena.

LUE MYÖS: