Jani Honkavaara halusi Keith Armstrongin SJK:hon – myös pelaajien asema huolestuttaa koronakriisin keskellä: ”Ei sitä oikein tunnisteta edes ammatiksi”

© Kuva: Juha Tamminen

SJK:n tuore päävalmentaja Jani Honkavaara kertoi Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastissa, että hän yritti saada viime vuoden aisaparinsa Keith Armstrongin Seinäjoelle, mutta ei onnistunut.

Honkavaara johdatti Armstrongin kanssa KuPSin viime kaudella Suomen mestariksi. Ennen kauden viimeistä peliä Helsingin Sanomat uutisoi, että Honkavaara olisi siirtymässä kauden jälkeen Seinäjoelle.

SJK:n Suomen Cupin lohkovaihe oli todella haastava. SJK keräsi viidestä pelistä vain yhden pisteen ja jäi ulos jatkopeleistä. Honkavaara ei vielä saanut peliä toimimaan, mutta joukkueessa on todella paljon laatua. Siksi odotukset Seinäjoella ovat kovat ensi kaudelle.

Honkavaara on saanut vahvistettua joukkuettaan kovilla pelimiehillä. Tuco (KuPS:sta), Matej Hradecky (TPS:stä), Robin Sid (IFK Mariehamnista), Serge Atakayi (Rangersista), Tero Mäntylä (HIFK:sta), Niko Markkula (FC Interistä), Walter Viitala (Sandefjordista). Siinä joitain nimiä, jotka ovat saapuneet Seinäjoelle talven aikana. Lista on kieltämättä kova. Yksi värväys jäi kuitenkin toteutumatta.

– Etsimme kissojen ja koirien kanssa (apuvalmentajaa). Totta kai kovasti toivottiin, että Keke (Armstrong) olisi tullut. Minä olisin halunnut Keken, mutta erinäisistä syistä hän ei sitten tullut. Pitkään neuvottelimme, ja se venyi ja venyi. Lopulta alkoi vähän usko loppumaan, ja kaikenlaista siinä koitettiin, Honkavaara avasi Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastissa.

Lopulta Honkavaara sai apuvalmentajakseen Joaquin Gomezin, joka saapui Seinäjoelle Espanjasta. Gomez tuli SJK:hon hiljattain ja joutui koronaviruksen takia samantien karanteeniin. Siksi Honkavaara ja Gomez eivät ole vielä ehtineet työskennellä yhdessä kovinkaan pitkään.

– Se oli äärimmäisen hankala tilanne. Hänellä oli sopimus Espanjaan, ja hän sitten sai lopulta purettua sopimuksensa, jotta pääsi tulemaan meille. Otin hänestä selvää ja hän otti minusta selvää.

– Lyhyen kokemuksen perusteella tykkään ”Quinissa” siitä, että hänellä on äärimmäisen hyvä näkemys jalkapallosta, ja siitä, miten sitä pitää harjoitella. Minä allekirjoitan myös sen tavan harjoitella, Honkavaara avasi.

Koronavirus huolettaa

Veikkausliigan kausi 2020 on määrä käynnistyä kesäkuussa, mutta koronavirusepidemian takia kauden alku voi vielä lykkääntyä. Pahimmassa skenaariossa jopa koko kausi voisi jäädä pelaamatta.

Honkavaara otti podcastissa kantaa seurojen ja pelaajien tilanteeseen kriisin keskellä.

– Uskon, että kyllä elinvoimaiset seurat pärjäävät. Tietysti sellaiset seurat, joilla on jo valmiiksi tiukkaa, niin eihän tämä helppo tilanne ole. Toki harmittaa myös se, että pelaajat ovat aika iso kuluerä seuroille. Ja tässä tilanteessa iso osa pelaajista varmaan lomautetaan.

– Se tuo taas aika rajusti esille sen, että pelaajat ovat aika huonosti meillä Suomessa suojattuja. Heillä on jo ennestään aika pienet palkat, eikä heillä ole välttämättä minkäänlaista omaa kassaa. Eikä sitä oikein tunnisteta edes ammatiksi. Pelaajia se koskettaa ehkä eniten, Honkavaara harmitteli.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.