Muistatko vielä Zinédine Zidanen puskun ja punaisen kortin MM-finaalissa? – joukkuetoveri paljasti: ”En puhunut hänelle kahteen vuoteen”

© Kuva: Getty Images

Italia kukisti Ranskan vuoden 2006 MM-kisojen loppuottelussa Saksassa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Finaalin toisen jatkoajan alussa tapahtui yksi MM-historian kuuluisimmista hetkistä, kun upean uransa viimeistä ottelua pelannut Ranskan Zinédine Zidane provosoitui Italian Marco Materazzin ala-arvoisista kommenteista, puski italialaista rintaan ja sai suoran punaisen kortin.

Zidanen ura päättyi siten vain hetki ennen MM-finaalin päätöstä.

Zidanen kanssa kyseisissä kisoissa Ranskaa edustanut Willy Sagnol muisteli RMC:n haastattelussa Italia-ottelua. Zidane vei Ranskan johtoon ottelun alussa rangaistuspotkusta.

– Minulla on urani paras ja surkein muisto siitä ottelusta. Zidane teki panenkalla pilkusta maalin. Siinä on valtavasti riskejä ja ensiksi ajattelin hänen olevan hullu. Hän teki maalin ja olin todella onnellinen.

Sagnol kertoi, ettei puhunut Zidanen kanssa kahteen vuoteen Materazziin kohdistuneen puskun jälkeen.

– Tulet rangaistuspotkukilpailun jälkeen pukukoppiin, olet hävinnyt ja siellä odottaa joku, joka puhuu ja pahoittelee, mutta en kuunnellut häntä. Olin niin pettynyt ja omissa ajatuksissani. En halunnut hyväksyä hänen anteeksipyyntöjä tai puhua hänen kanssaan. Minun oli mentävä vessaan ja poltettava 250 tupakkaa kymmeneen minuuttiin. Se oli tapani poistua tilanteesta.

– En puhunut hänelle kahteen vuoteen. Vuonna 2008 EM-kisojen jälkeen menin naimisiin. Vaimoni vaati, että kutsuisin Zidanen häihin. Soitin hänelle. Hän ei päässyt illalla juhliin, mutta tuli myöhemmin paikalle ja olin iloinen. Nautimme yhdessä aperitiivit ja kävimme pitkän keskustelun, jonka jälkeen elämä alkoi uudestaan.